Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Lucas Carlsson hyllas – efter drömräddningen: "Helt otroligt"

ANNONS

Florida Panthers lyckades vinna nattens toppmöte mot Carolina Hurricanes med 3–2. Mycket tack vare en drömräddning av den svenske backen Lucas Carlsson.
– Det var en helt otroligt räddning, säger Pantherstränaren Andrew Brunette till NHL.com.

Det var vid ställningen 1–0 till Carolina Hurricanes tidigt i den andra perioden som Lucas Carlsson klev fram och agerade extramålvakt för Florida Panthers. Hurricanes finske center Jesperi Kotkaniemi skulle bara lyfta in en backhand bakom en överspelad Sergej Bobrovskij när den förre Brynäsbacken kom till undsättning.

Carlsson kastade sig in bakom Bobrovskij i målgården och lyckades på något vis förhindra att Kotkaniemi utökade ledningen genom att rädda med klubbskaftet.

– Det var en helt otroligt räddning. Den var i “Bob”-klass. Det var viktigt vid tillfället, säger Floridas tränare Andrew Brunette till NHL.com.

VÄNDE OCH VANN

Senare i perioden kunde Aleksander Barkov kvittera matchen för Panthers. Tony DeAngelo återgav sedan ledningen till Hurricanes tidigt i den tredje perioden, men med bara 49 sekunder kvar av den tredje perioden lyckades Sam Reinhart kvittera matchen, innan Aaron Ekblad sköt bonuspoängen till Panthers 16 sekunder in i övertidsspelet.

– Vi hade kanske inte vår bästa match med pucken, men vi gjorde många saker rätt. Vi försvarade tillsammans, höll dem på utsidan och spelade med energi, säger Brunette.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 2–3 e. sd (1–0, 0–1, 1–1, 0–1)
Carolina: Teuvo Teräväinen (12), Tony DeAngelo (9).
Florida: Aleksander Barkov (22), Sam Reinhart (17), Aaron Ekblad (11).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL