Henrik Evertsson och Janis Kalnins.
Foto: Bildbyrån
SHL

Janis Kalnins kan lämna Växjö: "Kommer inte ställa oss i vägen"

ANNONS

Tidigare i veckan förstärkte Växjö målvaktssidan med Emil Larmi inför säsongsavslutningen. Nu kan den lettiske OS-målvakten Janis Kalnins lämna klubben.
– Vi kommer inte ställa oss i vägen, säger sportchefen Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Janis Kalnins vara eller icke vara i Växjö Lakers, ja, det är frågan för sportchefen Henrik Evertsson.

Inför deadlinen för övergångar i tisdags plockade den regerande svenska mästaren in den finske guldmålvakten Emil Larmi från Pelicans i Liiga. Dessutom säkrade man upp målvaktssidan genom att dubbelregistrera HV71:s målvakt Filip Larsson.

Konkurensen på målvaktssidan i Växjö hårdnar därmed, där Larmi, Adam Åhman och den lettiske OS-målvakten Janis Kalnins ska slåss om speltiden. Det är dock inte säkert att alla tre blir kvar under den resterande delen av säsongen.

“FRI KONKURRENS”

Transferfönstret för klubbar i Europa är öppet februari ut, vilket innebär att spelare från SHL fortfarande kan lämna sina svenska klubbar. Så kan bli fallet för Kalnins.

– Vi har honom under kontrakt och när han kommer tillbaka efter OS får vi väl diskutera med honom om han vill fortsätta kriga på hos oss eller om han vill söka sig någon annanstans, säger Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Skulle en lösning dyka upp för lettländaren kommer inte Växjö att stå i vägen.

– Övriga Europa har ju februari ut som deadline och vi kommer inte ställa oss i vägen om det sker och vi kommer inte heller ställa oss i vägen om Janis vill avsluta säsongen hos oss. Det är fri konkurrens, säger Evertsson.

Kalnins har vaktat Växjös mål vid 17 tillfällen den här säsongen, där han noterats för en räddningsprocent på 88,7 procent samt ett snitt på 2,84 insläppta mål per match.

Annons


TV: Så stora medaljchanser har Tre Kronor

Den här artikeln handlar om: