Alex Hutchings och Per Kenttä.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Alex Hutchings blev kvar i Björklöven – trots samtal med andra klubbar

ANNONS

Alex Hutchings gör sin tredje säsong i Björklöven, men har i lagets senaste matcher förpassats till åskådarplats.
Under gårdagen fanns det intressenter som ville knyta till sig forwarden, men inget blev av och nu berättar lagets sportchef om händelseförloppet.
– Han vid gott mod och kommer att göra allt i sin makt för att visa att ledningen har fel, säger Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

Alex Hutchings har sedan han kom till Björklöven för första gången säsongen 2017/18 varit en bra producerande spelare för laget. Under årets säsong har den produktionen fortsatt, men i något mildare tempo.

De senaste matcherna har Hutchings sått utanför truppen och enligt uppgifter från Sportbladet under gårdagen försökte Björklöven buda ut sin poängplockare innan övergångsfönstret stängdes. Så blev däremot inte fallet, men lagets sportchef Per Kenttä kan nu berätta att det fanns intresse för hans spelare.

– Klart att de är intresserade när en spelare av den kalibern är utanför truppen. Vi hade samtal både med Hutch och andra klubbar men vi satte oss ner och kom fram till att det bästa är att han stannar och blir kvar här och gör det bästa han kan för Björklöven, säger han till Västerbottens-Kuriren.

“KLART MAN BLIR FRUSTRERAD”

Den 31-årige kanadensarens kontrakt i Björklöven sträcker sig över årets säsong, vilket innebär att han nu med största förmodan blir kvar säsongen ut. Kenttä berättar att det finns en frustration på grund av utebliven speltid, men att han kommer komma tillbaka.

– Klart man blir frustrerad när man inte spelar, men bortser man från det är han vid gott mod och kommer att göra allt i sin makt för att visa att ledningen har fel och att han förtjänar en plats i laget, säger han till VK.

Under säsongen som är i full gång har Hutchings noterats för 25 poäng (10+15) på 35 spelade matcher. Med de siffrorna hakar han på i toppen av Björklövens interna poängliga som sjunde bästa poängplockaren.


TV: Hockeyhistoriens tre bästa comebacker

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM