Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Gustav Lindström sköt NHL-karriärens första mål

Det dröjde till NHL-karriärens 69:e match – men nu vet Gustav Lindström hur det känns att göra mål i världens bästa hockeyliga. 23-åringen blev målskytt när hans Detroit Red Wings förlorade mot Minnesota Wild med 4–7.

Man får backa bandet till den 28 december 2018 för att hitta senaste tävlingsmatchen där Gustav Lindström prickade rätt, då han i Frölundas färger hittade rätt i en mellandagsmatch borta mot Skellefteå i SHL.

Sedan dess har över tre år hunnit passera och Lindström har slagit sig in i Detroit Red Wings backuppsättning, men i natt lyckades den svenske backen skriva in sig i målprotokollet för första gången i NHL-karriären.

Det var fyra minuter in i den första perioden i nattens möte med Minnesota Wild som Lindström avlossade ett handledsskott från blålinjen som letade sig förbi en skymd Kaapo Kähkönen i Minnesota-målet. Lagkamraten Tyler Bertuzzi var sedan snabbt framme och hämtade pucken för att säkra souveniren åt den svenske 23-åringen. Målet betydde 2–0 till Detroit.

WILD VÄNDE OCH VANN

Därefter tog emellertid det roliga slut för Lindström och Detroit Red Wings.

Minnesota vände på matchen, främst genom ett hattrick av rookiesuccén Matt Boldy som därmed överglänste sina rookiekollegor Lucas Raymond och Moritz Seider i Red Wings.

Raymond stod förvisso för ett mål i matchen för Red Wings, men det räckte inte långt när Wild till slut lyckades vinna matchen med 7–4. Joel Eriksson Ek stod för ett av Wilds mål i matchen och hade även en assist på Kirill Kaprizovs 6–4-mål i slutskedet av matchen.

Minnesota Wild – Detroit Red Wings 7–4 (2–2, 2–0, 3–2)
Minnesota: Matt Boldy 3 (7), Kirill Kaprizov 2 (22), Joel Eriksson Ek (14), Ryan Hartman (19).
Detroit: Dylan Larkin (25), Gustav Lindström (1), Lucas Raymond (13), Sam Gagner (5).