Joe Pavelski.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

Joe Pavelski har utgående kontrakt – vill fortsätta spela

ANNONS

Joe Pavelski går mot sin bästa NHL-säsong i karriären som 37-åring.
Då ser han ingen anledning att hänga upp skridskorna än. 
– Jag vill fortsätta spela, säger han till nhl.com

En av de stora positiva överraskningarna den här säsongen har varit Joe Pavelski

Det är inte någon överraskning att Pavelski är bra för det har han alltid varit men vid 37 års ålder går han faktiskt mot sin bästa säsong i karriären samt är en av de bättre spelarna i NHL med sina 19 mål och 48 poäng på 44 matcher vilket ger en 14:e plats i poängligan. 

Efter årets säsong löper dock hans kontrakt med Dallas Stars ut – men nu deklarerar amerikanen att han tänker förlänga karriären. 

– Det här är någonting som jag lägger en stolthet i och jag vill fortsätta spela. Jag vill spela på en hög nivå, jag vill ha mina minuter och jag vill få möjligheten att vara ute på isen i slutet av matcherna. Det är vad som driver mig, säger Pavelski till nhl.com.

HYLLAS AV TIDIGARE COACHEN

Det har nu gått tre år sedan han nobbades ett nytt kontrakt av San Jose Sharks och i stället fick söka sig till Dallas. 

Tidigare Sharkscoachen Peter DeBoer menar att Pavelski är bättre än någonsin. 

– Jag minns att i San Jose så var alla oroliga över hur många år hans nästa kontrakt skulle bli och när han skulle tappa i produktion. Men nu är han till och med bättre än vad han var för tre år sedan, säger DeBoer till nhl.com och fortsätter:
– Han är en kille som alltid studsar tillbaka och bevisar dig fel om du någonsin tvivlar eller ifrågasätter honom eller hur bra han är. Jag är en enorm respekt för honom. 

KAN BLI FREE AGENT IGEN

Till sommaren kan alltså Joe Pavelski bli free agent igen, precis som 2019. Då finns vad som hände i Kalifornien fortfarande i bakhuvudet för stjärnan. 

– San Jose fattade ett beslut då och vi får se vad som händer nu. Jag försöker bara ta hand om mitt eget och ha kul med killarna där ute på isen, säger Pavelski. 

Joe Pavelski har totalt spelat 1 130 matcher i NHL för San Jose Sharks och Dallas Stars och på de matcherna har han skjutit 413 mål och 891 poäng. Det gör honom till en av de främsta amerikanska spelarna i NHL:s historia då han ligger tia i skytteligan och på 15:e plats i poängligan bland NHL-spelare från USA. 


TV: Därför vinner Finland OS-guld

Den här artikeln handlar om: