Kent Norberg
Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Timrå om kritiken mot klubben

ANNONS

I ett öppet brev svarar Timrås ledarskap på kritiken som de har fått utstå på grund av säsongens resultat. ”Det är inte acceptabelt”, skriver de på sin hemsida



Att Timrås första säsong tillbaka i SHL har varit allt annat än lätt råder det ingen tvekan om. Laget, som endast vunnit tolv av 37 spelade matcher, ligger alltjämt på en trettonde plats i tabellen. Under onsdagen publicerade klubben ett öppet brev, underskrivet av Jonas Torines och Kent Norberg, på sin hemsida som adresserar det hat de har fått utstå den senaste tiden. 

”Vi i Timrå vill med denna text säga ifrån mot detta och en utveckling i samhället som tyvärr går åt fel håll”.

Klubbdirektör Jonas Torines och sportchef Kent Norberg tar i brevet upp att även om supporterskapet är en självklar del av sporten, bör energin istället riktas mot att stötta laget. 

”Tyvärr har kritiken gått överstyr. Vid flertalet tillfällen har enskilda individer utstått hat och trakasserier genom sociala medier och genom mail. Det är inte acceptabelt. Detta hör inte hemma i vare sig idrotten eller i samhället”.

Efter två raka förluster mot Rögle ser det fortsatt mörkt ut för klubben, som spelar sin nästa match mot Leksand på torsdag. 

Den här artikeln handlar om: