Gary Bettman.
Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports
NHL-draften

NHL öppnar för att flytta draften: ”Kan inte ha personal på plats”

ANNONS

Kanada har fortfarande hårda restriktioner på grund av coronapandemin. 
Det kan ställa till det för NHL – som planerar att hålla sin draft i Montréal till sommaren. 
– Med de rådande restriktionerna på plats kommer det inte gå att genomföra draften, säger Gary Bettman. 

Det fortsätter att vara problematiskt för NHL att förhålla sig till de olika restriktionerna som finns på grund av coronapandemin. I USA är det knappt några restriktioner över huvud taget men i Kanada är det hårda restriktioner som innebär flera begränsningar för de sju kanadensiska klubbarna. 

Enligt NHL:s kommissionär Gary Bettman blir det mycket tuffare för klubbarna i Kanada. 

– En del lag får inte ha fans i arenan medan andra får ha 50 procents kapacitet. Det får förödande konsekvenser för de kanadensiska klubbarna om man tittar utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Men det påverkar även det sportsliga då de inte får spela framför sin hemmapublik medan de amerikanska klubbarna kan dra nytta av sina fans på matcherna, säger Bettman på en presskonferens i samband med NHL:s All Star-match

Det har till och med gått så långt att ett antal av de kanadensiska klubbarna har frågat om de kan få spela sina hemmamatcher någon annanstans för att kunna ta in publik. 

– Det är så besvärligt och förödande som det är för dessa klubbar. Det är inte något som vill göra och vi uppmuntrar inte till det. Men om restriktionerna fortsätter så är det någonting som vi kan få fundera kring. 

KAN BLI DIGITAL DRAFT IGEN

Restriktionerna i Kanada kan också tvinga NHL att tänka om kring årets NHL-draft som ska hållas i Montréal 7-8 juli. 

NHL undersöker nu möjligheten att ha draften på annan ort eller att genomföra draften digitalt för tredje året i rad. 

– Med de rådande restriktionerna på plats så kan vi inte ha fans men jag tror inte heller att vi skulle kunna ha all personal från NHL samt klubbarna för att genomföra draften. Om restriktionerna inte släpps så får vi nog tänka om för då kommer det inte gå att genomföra draften i Montréal. Men vi hoppas att restriktionerna har släppts till dess, säger Gary Bettman. 


TV: Metropolitan All Star-segrare för tredje gången på fem år

Den här artikeln handlar om: