NHL

Tre personer träder fram – anklagar videocoachen Aldrich

ANNONS

Kyle Beach berättade under hösten om trakasserierna han utsattes för av Brad Aldrich under sin tid i Chicago.
Nu träder ytterligare tre personer fram och berättar att de har upplevt samma saker som Beach när de varit i kontakt med den tidigare videocoachen.
– Advokatbyrån har kontaktat Blackhawks i december för att förklara vad det tre personerna har sagt om Aldrich, säger TSN-reportern Rick Westhead.

Under hösten kom det fram ytterligare detaljer kring skandalen i Chicago och det blåste upp till en rejäl storm kring klubben. En stor anledning till detta var Kyle Beach och när han berättade öppet om vad han utsatts för av videocoachen Brad Aldrich under sin tid i klubben.

Chicago tillsatte då en intern utredning som visade på att flera i klubben hade gjort sig skyldiga till en mörkläggning av situationen, vilket i sin tur ledde fram till att general managern Stan Bowman tvingades lämna sitt uppdrag.

Skandalen påverkade däremot inte bara Chicago. Utöver den stora spridningen i hockeyvärlden visade det sig även att Aldrich tidigare trakasserat ytterligare en spelare, när han agerade som coach i ett juniorlag i USA. Nu kommer även ytterligare rapporter på att detta har hänt tidigare.

TRE NYA PERSONER TRÄDER FRAM

Enligt TSN-reportern Rick Westhead har ytterligare tre personer nu klivit fram med anklagelser mot Chicago Blackhawks.

– Nu har vi fått veta att ytterligare tre personer har anställt en advokatbyrå i Chicago. den advokatbyrån har kontaktat Blackhawks i december för att förklara vad det tre personerna har sagt om Aldrich, säger han.

Enligt Westhead ska det vara en tidigare spelare från Ohios Universitet, där Aldrich tidigare har jobbat, som anklagade videocoachen för våldtäkt. Utöver honom är det en tidigare Chicago-spelare samt en ledare. Spelaren menar att han har blivit trakasserad av Aldrich och ledaren menar att han har fått sin karriär förstörd, då han uppmanat spelarna i Chicago att kontakta polisen med sina anklagelser mot Aldrich.


TV: Tre Perioder: OS-special

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL