Johan Hemlin/Djurgården
BILDBYRÅN
SHL

Johan Hemlin om helgens schemaändringar: "Hade det som möjlighet"

ANNONS

Publikrestriktionerna lättas den 9:e februari. Något som har lett till att två SHL-matcher nu har flyttats fram. För Hockeysverige berättar nu SHL:s sportchef Johan Hemlin om beslutet och läget kring spelschemat framöver. 

Under torsdagen kom glädjebeskedet att coronarestriktionerna lyfts från och med den 9:e februari. Klubbarna får då välkomna tillbaka sina supportrar med full kapacitet ute i arenorna. 

Det ger också utrymme för välbehövliga publikintäkter. Och under fredagsförmiddagen kom beskedet att två SHL-möten skjuts upp efter beslutet kring restriktionerna. 

Det handlar om lördagens möte mellan Djurgården och Luleå som nu istället kommer att spelas den 1:a mars. 

Även tisdagens inplanerade möte mellan Luleå och Djurgården flyttas fram till lördagen den 12:e februari. 

– Det har inget med covid att göra utan det var ett önskemål från klubbarnas sida. De hade det som möjlighet i schemat och båda var överens. Så då tyckte inte vi från SHL att det fanns någon anledning att säga nej till det, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till HockeySverige angående beskedet. 

”I DAGSLÄGET INGA FLER FLYTTAR”

Däremot är inga fler matchförflyttningar aktuella i dagsläget. Helgens matcher ser därmed att fortgå som planerat – liksom Rögles dubbelmöten med Timrå under måndag och tisdag nästa vecka. 

– Nej, jag tror att det här nog var den flytt som låg närmast till hands. Det är ganska så många parametrar som ska stämma in om man ska få ordning på det där. Det har ju lite med logistik och annat att göra också. Det går väl inte riktigt via mig heller då det där inte är några sportsliga flyttar. Men i dagsläget är det inga fler flyttar.

Hur ser ni på att genomföra sådana här typer av matchförlyttningar när det redan har varit så många under säsongen redan? 
– Det handlar om två skäl, det ena var att ena matchen hade en naturlig öppning första mars. Det finns bra datum och mindre bra datum. Här fanns det en naturlig öppning. Men sedan så bränner de ett reservdatum och det är de medvetna om. Så om de skulle hamna i problem så är ju den öppningen stängd. Och då får man ju ett sämre alternativdatum om man säger så. 

Johan Hemlin berättar om läget kring spelschemat efter beslutet om covidrestriktionerna. Foto: Andreas L Eriksson/BILDBYRÅN

“GÅTT IGENOM ALLA LAG”

Hemlin tror dessutom att smittan och matchflyttningarna kommer att minska markant framöver då de lagen redan har haft smittan i stor utsträckning. 

– Men jag tror inte att lagen kommer att få så många störningar kopplade till covid framöver. Vi har ju gått igenom alla lag och haft smitta om man räknar på spelare och ledare på mellan sju och 27 personer i varje lag. Och där snittet kanske har varit runt 16-17 stycken. Det i takt med att att den här okontrollerade smittspridningen har ju minskat dramatiskt. Det fick vi rapporter om från det medicinska teamet här tidigare. Den kombinationen gör ju att vi sannolikt kommer att ha färre matchförflyttningar framöver.

Han ser nu också ytterst positivt på att klubbarna nu får välkomna tillbaka sina supportrar igen. Ett minst sagt efterlängtat besked. 

– Det betyder ju allting där vi får en hockey med publik och inramning ute på arenorna. Vi är jätteglada framförallt för klubbarnas skull. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games