Marcus Högström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Djurgårdens Marcus Högström missar resten av säsongen

ANNONS

Marcus Högström har under en längre tid saknats i Djurgårdens laguppställning.
Den 7 oktober fick han en smäll mot huvudet, vilket ledde till en hjärnskakning och nu meddelar klubben att backen missar resten av säsongen.
Vi tänker på spelarens hälsa här, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till lagets hemsida.

Marcus Högström ådrog sig en hjärnskakning i Djurgårdens match mot Rögle den 7 oktober efter en smäll mot huvudet och har sedan dess endast spelar knappt fyra minuter.

Det var i matchen mot Timrå den 18 november som han var ute på isen igen för att prova på matchspel, men efter en stund tvingades 32-åringen från Sveg avbryta sin match. Sedan dess har det inte kommunicerats mycket om Högströms status, men under dagen kunde Djurgården meddela att backen missar resten av säsongen.

Vi tänker på spelarens hälsa här och vill se Marcus rehabilitera sig i lugn och ro. Det är en sak att vilja komma tillbaka i spel för att påverka och förändra den sportsliga situationen, men det kan även skapa en stress som blir negativ för läkningsprocessen, säger lagets sportchef K-G Stoppel till Djurgårdens hemsida.

Högström har varit sjukskriven sedan den 18 november och fram tills idag meddelar klubben nu att ingen förbättring har kunnat konstateras. Symtomen har kommit tillbaka och för Högström, som har noterats för fyra poäng på åtta spelade matcher, är säsongen nu över.

På Djurgårdens hemsida har Högström skrivit ett personligt brev till Djurgårdssupportrarna:
– Det är ett väldigt tufft beslut som har växt fram under en längre period. Mitt fokus har hela tiden legat på att komma tillbaka till isen och hjälpa laget och föreningen tillbaka till säker mark. Jag har jobbat för en förbättring av mitt tillstånd, men efter att ha stått och stampat länge har jag tillsammans med mina läkare och min familj behövt ta det svåra beslutet och insikten att jag inte kommer att kunna spela något mer den här säsongen. Det är med ett tungt hjärta som jag behöver förmedla detta. Mitt mål är att bli helt återställd för att kunna komma tillbaka och spela igen. Jag vill göra det jag älskar - att spela hockey i världens bästa förening, Djurgården.


TV: Är det en Dick Axelsson-effekt i Djurgården?

Den här artikeln handlar om: