Shawn Horcoff.
Foto: ZUMA Wire / Bildbyrån.
NHL

Detroit fortsätter att stärka organisationen – tar in NHL-ikonen

ANNONS

I januari plockade Detroit Red Wings in legendaren Nicklas Lidström i en nyckelroll. Här är nästa meriterade namn att förstärka det forna mästarlaget: Shawn Horcoff.

Steve Yzerman och Nicklas Lidström får förstärkning. Shawn Horcoff är klar för en roll som assisterande general manager i Detroit Red Wings.

Det börjar dugga tätt med namnkunniga ledare i Detroit Red Wings. Steve Yzerman plockade in gamla radarpartnern Nicklas Lidström strax efter årsskiftet. Nu får duon sällskap av en annan gammal storspelare. 

Shawn Horcoff har över 1 000 matcher och 500 poäng i världens bästa liga bakom sig. Den nu 43-årige gamla centern har även två VM-guld i prisskåpet. Under flera år var han kapten i Edmonton Oilers.

SPELAT I MORA

De tre högsta hönsen i Detroit Red Wings har nu tillsammans över 4 000 NHL-matchers erfarenhet att luta sig tillbaka på.

För den svenska publiken är Shawn Horcoff ihågkommen för lockout-säsongen i Mora IK 2004/2005. Totalt blev det 50 matcher och 46 poäng i dåvarande elitserien för dalaklubben.

Under de senaste åren har han varit i Detroit Red Wings organisation i olika roller som exempelvis ungdomsansvarig. Senast kommer han från en kortare sejour som GM för klubbens AHL-lag Grand Rapids Griffins, en roll som han kommer fortsätta med parallellt.


TV: De bästa SHL-värvningarna - under säsongen

Den här artikeln handlar om: