Kim Martin Hasson och Emma Söderberg.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Maxim Thore/Bildbyrån
Intervju

Experten Kim Martin Hasson om Emma Söderbergs prestation i premiären

Sara Grahn har vaktat kassen för Damkronorna genom hela OS-kvalet och har imponerat under säsongen i SDHL. På grund av ett positivt Covid-19-test blev hon kvar hemma i Sverige och i OS-premiären idag var det i stället Emma Söderberg som fick vakta kassen. Discovery-experten och den tidigare målvakten Kim Martin Hasson var efter matchen förtjust i Söderbergs insats.
–  Jag tycker att hon gjorde det fantastiskt bra, säger hon till Hockeysverige.se.

Damkronorna förlorade under förmiddagen premiärmatchen mot Japan med 3-1 och det var en tung förlust för laget som siktar mot att nå ett slutspel. En spelare som har lyfts fram efter matchen är målvakten Emma Söderberg, som utefter förutsättningarna, gjorde det bra i det svenska målet.

Själv var hon kritisk till sin egen prestation efter matchen och berättade för Radiosporten att det fanns ytterligare växlar att lägga i.

– Jag tycker att jag ger upp alldeles för mycket returer så jag är inte jättenöjd med min insats och tycker att jag kan göra det bättre. Jag kände att jag kunde gör många bra förstaräddningar, men i de räddningarna så gav jag upp de här returerna och om jag bara kan vara lite renare i min räddning kan jag hålla de. Då kan vi få en paus i spelet, vilket kan hjälpa utespelarna, sa hon.

Discoverys expert Kim Martin Hasson håller däremot inte med målvakten helt, och tycker att Söderbergs prestation var stark.

– Jag tycker att hon gjorde det fantastiskt bra, det var ju hennes första stora seniormästerskapsmatch och jag tycker att hon spelade med en trygghet och höll Sverige kvar i matchen. Hon gjorde en bra match och sen är det bara bra att hon är lite kritisk mot sig själv samtidigt som hon håller kvar i självförtroendet och känner att hon gjorde en bra match. Man kan ändå känna att man har saker kvar att jobba på.

“EMMA GÖR EN BRA MATCH”

Det bistra faktumet är att dagens förlust i förlängningen kan komma att innebära tuffar motstånd för Sverige om de tar sig till en kvartsfinal. Det är långt ifrån spikat ännu, men favoriterna till att sluta på första- eller andraplats i Grupp A är Kanada och USA.

De båda nationerna står allt som oftast för ett mycket tufft motstånd, vilket även kan innebära att Söderberg får än mer att göra än vad hon hade i förlust mot Japan.

– Det är roligt att spela sånna matcher och hon har ingenting att förlora, utan kan gå in i matcherna och spela ganska avslappnat. Sen är det klart att det blir mycket att tänka på. Man måste ha koll på vart returerna går med mera, men de är ganska roliga och i de matcherna kan hon verkligen bara gå in och spela sitt spel.

Tror du att det hade gjort någon skillnad om Sara Grahn varit med idag?

– Jag tror inte hon hade gjort särskilt stor skillnad i matchen idag, Emma gör en bra match och båda målen är snygga mål för Japans del. Sen tycker jag att det hade varit viktigt att ha med henne för sin erfarenhet och vad det kan innebära för de här yngre spelarna. Sverige har två riktigt bra målvakter och jag tycker inte att Ida Boman eller Agnes Åker är riktigt  där internationellt ännu. Om Emma behöver en vilodag så kan det bli svårare.

Emma Söderberg. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

“SLARVAR ALLDELES FÖR MYCKET”

Kim Martin Hasson tror att det finns ytterligare nivåer i det svenska laget och tycker att det fanns positiva sidor i prestationen, som laget måste ta med sig vidare i spelen.

– Jag tycker att laget börjar bra och det finns stunder i matchen där de ändå ser bra ut och har potential, men de slarvar alldeles för mycket framför allt i uppspelet. Vi såg två byten, där Sverige straffades väldigt hårt vid en av dem. Sverige får inte göra sånna misstag om de ska gå långt i den här turneringen och det är flera grejer som måste förbättras för att gå långt. Det man tar med sig för Sveriges del är att de hade bra boxplay och powerplay, vilket de får ta med sig och bygga vidare på, säger hon och fortsätter:
– Det var absolut tufft och det kan nu bli svårt för Sverige att vinna gruppen nu. Då kan man få svårt motstånd i kvartsfinalen om man tar sig dit. Det är absolut tufft, men det finns fortfarande möjligheter kvar.

Dagens förlust kan vara, som nämnt tidigare, ett steg mot en kvartsfinal där Damkronorna kan få desto tuffare motstånd. Kanada besegrade under morgonen Schweiz med 12-1 i en rejäl utskåpning till match. I OS-genrepet inför turneringen slog Schweiz Sverige med 5-0, och frågan som då dyker upp är: 

Hur ska Sverige kunna hantera ett sånt motstånd?

– Det är svårt att möta USA och Kanada. De är otroligt skickliga, spelar med mycket fart och Sverige har inte mött lag av den kalibern nu när de blev degraderade. Det kommer bli en stor skillnad fartmässigt för Sverige, men det är bara att göra det bästa av situationen, spela enkelt, hålla dem på utsidan och ta vara på chanserna man får framåt.

Vad tror du om Sveriges chanser i spelen?

– Jag tror det blir tufft att nå en medalj. Framförallt om man inte vinner den här gruppen så blir det otroligt tufft för att då ska man slå Kanada eller USA i en kvart, om det inte blir någon skräll i den andra gruppen. Sveriges grupp är inte lika bra, men den är otroligt jämn och det är svårt att spela sådana matcher. Nu måste de ta en match i taget och hoppas att de kan ta sig till kvartsfinal i alla fall.


TV: Tre Perioder om Damkronornas OS-Chanser

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 12 augusti
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten