Mikael "Daggen" Eriksson.
Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Karriären i fara för Mikael "Daggen" Eriksson

ANNONS

Han återvände från skada i januari – men skadade sig igen efter bara några matcher. 
Då kan karriären vara i fara för BIK Karlskogas lagkapten Mikael “Daggen” Eriksson. 
– Jag är 35 år och just nu känns det allt annat än bra, säger han till KT-kuriren

Den här säsongen har Mikael Eriksson lidit av en fotskada vilket hållit honom borta från spel. 

Han gjorde dock comeback i matchen mot HV71 12 januari men “Daggen” kunde sedan endast spela fyra matcher till innan han fick kliva av i fredagens match mot MoDo efter bara två byten på isen. 

– Det är samma skada. Det kändes bara bra i en match kanske. Sedan tycker jag att det har gått tillbaka till samma känsla. Jag behöver mycket längre rehab än vad jag gjorde. Mot MoDo var det värre än någonsin. Jag kände redan på morgonen att det skulle bli fel, säger BIK-kaptenen till Karlskoga Tidning-Kuriren.

Enligt 35-åringen är det nu värre än någonsin med skadan – då han inte känner att han har kontroll över foten. 

– Det värsta är inte smärtan. Den är jag van att spela med. Jag känner inte igen kroppen på samma sätt. Det är någonting som är fel i foten och det känns som att den har tio procents kapacitet. Det fungerar inte. Visst kan jag åka runt och glida på isen men jag har inte kontroll på vad som händer riktigt.

”BLIR MENTALT JOBBIGT”

Vill det sig illa för Mikael “Daggen” Eriksson så kan säsongen vara över redan nu. Och om säsongen är över så kan det också innebära att det blir slutet på karriären för Boforsikonen. 

– Klart att det finns en risk. Jag är 35 år och just nu känns det allt annat än bra. Den här skadan skedde redan i första matchen mot Kristianstad och det har egentligen inte känts bra i en enda match. Det blir mentalt jobbigt att spela på knappt 50 procent. Då bidrar jag inte. Vi får ge foten några dagar och se hur det utvecklas, säger Eriksson till KT-kuriren.

Mikael Eriksson har spelat nästa hela sin karriär hemma i moderklubben Bofors IK/BIK Karlskoga. Totalt har han spelat 564 matcher i BIK-tröjan och gjort 105 poäng. Han har varit lagkapten för klubben under fem säsonger. 

Annons


TV: "Tacksamt läge för Allvin att ta över Vancouver"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL