Carey Price.
Foto: Jean-Yves Ahern/USA TODAY Sports
NHL

Carey Price berättar om vägen tillbaka: "Enormt tacksam för stödet"

ANNONS

Storstjärnan Carey Price har inte spelat sedan fjolårsäsongen efter att ha drabbats av en allvarlig knäskada och psykisk ohälsa. Nu berättar han för första gången om vägen tillbaka och målen framöver. 

Han har tidigare varit en av världens främsta målvakter och bärgat ett OS-guld för sitt Kanada. Men det senaste halvåret har varit ytterst tufft att gå igenom för Montrealmålvakten Carey Price

Det hela började med att den 34-årige burväktaren i somras tvingades genomgå en omfattande knäoperation. I november kom sedan beskedet att Price drabbats av psykisk ohälsa och av ett drogmissbruk. Han tog då hjälp genom spelarfacket NHLPA behandlingsprogram. 

Under natten till måndagen svensk tid mötte han media för första gången sedan förra säsongen för att berätta det senaste kring hans status. 

Han tackade bland annat för det stöd som han mottagit under behandlingsprogrammet. 

– Jag är så oerhört tacksam över det stödet som jag har fått genom den här tiden. Jag befann mig i ett läge där jag verkligen behövde be om hjälp, det var verkligen en prövande tid. Men i slutändan så vet jag att det var något som jag var tvungen till att göra och i slutändan har det verkligen hjälpt mig, jag är verkligen så oerhört tacksam för det, sade Price på presskonferensen. 

“DET KAN MAN ALDRIG VETA”

Just nu siktar han han på att möjligen kunna göra comeback efter knäskadan som han fortfarande dras med sviter av. 

– Jag mår okej just nu och har siktet inställt mot att kunna rehabilitera knäet och bli så bra att jag kan spela för le bleu, blanc et rouge(Montreal). 

Framtiden är dock fortsatt osäker för stjärnmålvakten som tidigare under rehabeliteringsprocessen av knäet har drabbats av flera bakslag. Han sade på presskonferensen att han fortsatt känner en viss oro för de kommande veckornas resultat för läkningsprocessen. 

Även om målet är att komma tillbaka under den här säsongen. 

En reporter frågade bland annat om skadan kan vara såpass allvarlig att han aldrig kan spela igen, varpå Price svarade: 

– Det kan man aldrig veta. 

Efter presskonferensens publicerade Carey Price fru Angela Price ett känslosamt inlägg på sin Instagram. 


TV: Smällen mot Olofsson går obemärkt förbi

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL