NHL

Evander Kane hittade nätet – direkt i säsongsdebuten

ANNONS

Evander Kane säsongsdebuterade i NHL i natt och gjorde det när Edmonton Oilers körde öve Montreal Canadiens med 7-2.
I debuten för det nya laget dröjde det inte länge förrän han noterades för sitt första mål.
– När du kommer ut på isen lägger du typ allt annat bakom dig, sa stjärnan, som har varit inblandad i en hel del skandaler och kontroverser under hösten, till NHL.com.

Evander Kane gjorde i natt sin första NHL-match den här säsongen när han tog på sig Edmonton-tröjan  och direkt gick in i förstakedjan med Kailer Yamamoto samt lagets storstjärna Connor McDavid.

Inför matchen uppmanade 30-åringen, som tidigare under säsongen varit avstängd i 21 matcher och varit inblandad i en hel del skandaler, Edmonton-fansen att komma in i den nya situationen med ett öppet sinne. Han ville göra det han “är bäst på” och så blev även fallet.

Redan i debuten med det nya laget fick nyförvärvet utdelning och bara halvvägs in i den första perioden noterades han för sitt första mål i Edmonton-dressen. Utöver målet blev det ingen mer utdelning i matchen för Kane, men han var ändå nöjd med debutprestationen.

– När du kommer ut på isen lägger du typ allt annat bakom dig, och förhoppningsvis fortsätter det så. Det var fantastiskt att komma ut igen, sa han till NHL.com efter matchen.

EDMONTON TILLBAKA I DET SEGRANDE SPÅRET

Det var en rejäl överkörning Edmonton bjöd på och matchen mot bottenlaget Montréal Canadiens slutade i en 7-2-seger. Detta innebär nu att Oilers har vunnit fyra raka matcher och hittat tillbaka till formen.

Innan de fyra raka segrarna gick Oilers sex raka matcher utan en seger och det återstår nu att se hur den nya Kane och McDavid formationen kan leverera under säsongens sluttamp.

Montréal Canadiens - Edmonton Oilers 2-7 (0-3, 2-3, 0-1)
Montréal: Josh Anderson (9), Tyler Toffoli (8).
Edmonton: Evander Kane (1), Zach Hyman 2 (13), Leon Draisaitl 2 (31), Ryan Nugent-Hopkins (4), Derek Ryan (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL