Thomas Regemalm.
Foto: Privat
Hockeyettan

Vändningen: Boden öppnar för att skriva på sändningsavtalet

ANNONS

Boden och ligaorganisationen Hockeyettan har under en längre tid varit i konflikt.
En av anledningarna har handlat om ATG:s sändningsavtal med Hockeyettan, men nu öppnar Boden för att skriva på avtalet.
– Vi är positiva till ligaorganisation och är beredda att skriva på ATG-avtalet i princip som det är, säger lagets ordförande Thomas Regemalm till Norrländska Socialdemokraten.

Konflikten mellan Boden Hockey och ligaorganisationen Hockeyettan har pågått länge och det har under lång tid sett ut som att konflikten aldrig skulle nå ett slut. Boden ville inte inte tillhöra Hockeyettan på de premisserna som tidigare stadgats upp och ansökte då om dispens för utträde ur Hockeyettan.

En anledning till att Boden inte ville tillhöra ligaorganisationen kom att handla om TV-avtalet som Hockeyettan har med ATG. Avtalet ger ATG sändningsrättigheterna till samtliga matcher i Hockeyettan, vilket enligt Boden bidrog till “kraftiga ingrepp på ekonomiska medel”.

“POSITIVA TILL LIGAORGANISATION”

Den tidigare nämnda dispensen godkändes av Riksidrottsnämnden, som i konflikten även medgav att tävlingsbestämmelserna i Hockeyettan strider mot Europakonventionen, Förra veckan beviljades Boden dispens, men efter förändringar i Hockeyettans ledning öppnar laget nu för att skriva på sändningsavtalet med ATG.

– Vi är positiva till ligaorganisation och är beredda att skriva på ATG-avtalet i princip som det är. Vi har inga problem att samarbeta, säger Bodens ordförande Thomas Regemalm till Norrländska Socialdemokraten.

“NU PRATAR DE MED OSS”

Hur eller vad som har förändrats vill inte Regemalm berätta, men han är tydlig med att den nya ledningen i Hockeyettan har lyssnat mer på klubbens vilja.

– Tidigare har ingen pratat med oss, vi har bara fått en massa processer pådyvlade på oss som inte alls har med idrottens kärnvärden att göra. Hade det funnits ett ledarskap, kommunikation och att man förankrar det man genomför hade det varit annorlunda. Men det har inte fungerat i hockeyettan vilket är det stora problemet. Nu pratar de med oss och då kan vi hitta en lösning, säger han till NSD.

Hur detta nu fortlöper är ännu oklart, men det ger indikationer på att vi kan se ett Boden i Hockeyettans TV-avtal inom en snar framtid.


TV: Klingberg om OS-truppen: “Lite annorlunda tänkt”

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM