Rönnkvist: Talangerna som konkurrerar om Elite Prospects Award
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
Lista

Ronnie Rönnkvist: Talangerna som konkurrerar om hedersamma priset

Det kryllar av talanger i SDHL och flera av spelarna går en ljus framtid till mötes. De senaste veckorna har Ronnie Rönnkvist introducerat 30 juniorer som skulle kunna utmana om priset Elite Prospects Award. Till den listan adderas nu ytterligare 15 spelare.

Vi har, som ni kunnat läsa tidigare, nöjet att meddela att priset Elite Prospects Award givetvis kommer fortsätta delas ut. Priset går till den som av en jury utsetts till SDHL:s bästa junior. Tidigare vinnare har varit Maja Nylén Persson (2019 samt 2020) och Josefin Bouveng (2021). Priset finns även inom herrhockeyn och har där delats ut sedan 2013. 

Årets jury på damsidan består av Måns Karlsson från hockeysverige.se, legendaren Erika Holst som numera förknippas med Frölunda, SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom, Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg, U18-landslagets förbundskapten Madeleine Östling, SVT:s Maria Rooth, Ylva Martinsen från Norska ishockeyförbundet, Lisa Hedengren från hockeysverige.se samt Ronnie Rönnkvist från hockeysverige.se.

För att få en liten försmak på vilka fin bredd vi har på juniorsidan i svensk hockey plockade Lisa Hedengren tidigare ut tio spelare som imponerat på henne så här långt - och som skulle kunna bli utmanare till Elite Prospects Award på sikt.

Senaste veckorna har vi tittat på 30 spelare ytterligare av svensk hockeys bredd. I och med att vi idag bjuder på ytterligare 15 juniorer som spelar i SDHL har ni fått lära känna över 40 talanger på fyra veckor. Visserligen är några av talangerna från andra nationer, men nästintill alla är svenskor. Till saken hör också att det finns en rad svenska talanger i SDHL, Division 1 och runt om i herrjuniorlag som har en ljus framtid för sig och som vi återkommer till längre fram. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: