Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Jonathan Dahlén bröt måltorkan i Sharks segermatch

Jonathan Dahlén hade gått 14 matcher utan mål inför nattens bortamöte med Washington Capitals. Då slog den svenske rookien till när Sharks tog en 4–1-seger i den amerikanska huvudstaden.

Efter helgens 1–7-förlust mot regerande mästaren Tampa Bay Lightning var det ett revanschsuget San Jose Sharks som reste till Washington för nattens möte i den amerikanska huvudstaden.

Då fick Sharks-tränaren Bob Boughner se sitt lag studsa tillbaka på vinnarspåret igen. Sharks vann matchen i Capital One Arena med 4–1.

– Jag vet inte om det är den skönaste segern i år, men vi svarade i alla fall upp. Det här är precis vad vi tryckt på de senaste dagarna, att komma hit, svara upp och lyfta upp oss själva från marken, säger Boughner till NHL.com.

DAHLÉN BRÖT MÅLTORKAN

I den tredje perioden fick Jonathan Dahlén bryta sin 14 matcher långa måltorka, då han överlistade Ilja Samsonov med ett rappt handledsskott från den högra tekningscirkeln.

Målet var Dahléns nionde för säsongen och den förre Timråstjärnans poängproduktion är nu uppe i 17 poäng, vilket gör att han ligger på en tiondeplats i rookiespelarnas poängliga i NHL den här säsongen.

Nicklas Bäckström noterades för en assist på Daniel Sprongs 1–2-reducering i den tredje perioden, vilket innebär att “Bäckis” nu står noterad för nio poäng (2+7) på elva matcher. 34-åringen har nu bara elva poäng upp till den mäktiga milstolpen 1 000 poäng i NHL.

Washington Capitals – San Jose Sharks 1–4 (0–1, 0–1, 1–2)
Washington: Daniel Sprong (7).
San Jose: Noah Gregor (2), Nicolas Meloche (1), Jonathan Dahlén (9), Andrew Cogliano (4).

***

Colorado Avalanche stod för en imponerande vändning i nattens möte med Boston Bruins, då Denver-laget hämtade upp ett 1–3-underläge i den tredje perioden till 3–3 innan Cale Makar sedan avgjorde till Avalanches fördel i övertidsspelet. Målet innebar att Colorado förlängde sin imponerande hemmasvit till 17 raka segrar.

Gabriel Landeskog blev sen poängräddade för Avalanche, då hans 3–3-kvittering kom med endast 37 sekunder kvar att spela av ordinarie matchtid.

Segern kom dock med ett pris för Avalanche, som fick se superstjärnan Nathan MacKinnon lämna matchen skadad i den första perioden efter en tackling från Taylor Hall. Hur pass allvarlig skadan är i nuläget oklart.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 4–3 e. sd (1–0, 0–3, 2–0, 1–0)
Colorado: Kurtis MacDermid (1), Samuel Girard (5), Gabriel Landeskog (16), Cale Makar (17).
Boston: Jake DeBrusk (7), Charlie Coyle (10), Brad Marchand (21).

***

Både William Nylander och Jakob Silfverberg skrev in sig i målprotokollet när Anaheim Ducks gästade Toronto Maple Leafs i natt. Med sitt 17:e mål för säsongen gav Nylander en 2–1-ledning till Toronto i slutskedet av den första perioden, medan Silfverbergs mål innebar en 2–3-reducering.

Ducks kvitterade matchen i den tredje perioden, men Maple Leafs kunde sno åt sig bonuspoängen sedan Jason Spezza och Auston Matthews blivit målskyttar i straffläggningen för hemmalaget.

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 4–3 e. str (2–1, 1–1, 0–1, 0–0, 1–0)
Toronto: Mitch Marner (10), William Nylander (17), John Tavares (16).
Anaheim: Sam Steel (5), Jakob Silfverberg (3), Vinni Lettieri (5).

***

Det bjöds på en målfest med plusmeny i Detroit i natt, då Chicago Blackhawks lyckades besegra Red Wings med 8–5. Dylan Strome agerade stor segerorganisatör för Blackhawks med NHL-karriärens första hattrick, medan Alex DeBrincat stod för två mål och en assist i segermatchen.

Lucas Raymond stod för en assist för Red Wings i matchen, samtidigt som rookiekompisen Moritz Seider sköt NHL-karriärens fjärde mål.

Detroitmålvakten Alex Nedeljkovic blev utbyt efter den första perioden sedan han släppt in fyra mål på 14 skott. Ersättaren Calvin Pickard räddade i sin tur 18 av 21 skott.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 5–8 (0–4, 3–0, 2–4)
Detroit: Robby Fabbri (12), Tyler Bertuzzi (20), Pius Suter (10), Moritz Seider (4), Dylan Larkin (20).
Chicago: Dylan Strome 3 (7), Alex DeBrincat 2 (26), Dominik Kubalik (10), Sam Lafferty (1), Brandon Hagel (11).