Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Keith Yandle skrev "Iron Man"-historia i natt

ANNONS

Å ena sidan inkasserade Philadelphia Flyers sin trettonde raka förlust. Å andra sidan slog Keith Yandle alla tiders “Iron Man”-rekord när han spelade sin 965:e raka NHL-match.
– Det är en sådan sak som inte riktigt sjunkit in ännu, säger Yandle efter 3–4-förlusten mot New York Islanders.

Det såg så lovande ut för Philadelphia Flyers, som inför nattens möte med New York Islanders hade förlorat tolv raka matcher. Gästerna gick upp i en tvåmålsledning halvvägs genom den första perioden och kontrollerade händelserna.

Sedan rasade man ihop, tappade till ett 2–3-underläge innan man till slut förlorade matchen med 3–4 sedan Zach Parise avgjort matchen i den tredje perioden.

– Vi möter ett bra lag, men vi gör också tre mål. Hade någon sagt till mig att vi skulle göra tre mål i kväll så hade jag åtminstone trott att vi skulle få med oss en poäng. Vi släppte in fyra stycken och det måste vi göra bättre, säger Flyers tränare Mike Yeo till NHL.com.

YANDLE HISTORISK

I Flyers fick den tidigare HV71- och Röglespelaren Linus Sandin göra sin NHL-debut, där han noterades för ett skott på mål på de sju minuter han spelade. Annars tillhörde kvällen veteranbacken Keith Yandle som i och med nattens möte med Flyers slog alla tiders “Iron Man”-rekord i NHL.

Nattens match var hans 965:e raka i ligan.

– Det är en sådan sak som inte riktigt sjunkit in ännu. Det är så klart något jag är otroligt tacksam över. Jag är tacksam över att bara ha fått spela en match i den här ligan, världens bästa liga. Att vara omgiven av de bästa människorna, människor som alltid har din rygg, som alltid hejar på dig. Att få vara en del av NHL och NHL-familjen under de 16 senaste åren är mer än en dröm, säger Yandle.

Yandle har inte missat en match sedan den 26 mars 2009. Då spelade han i vad som på den tiden hette Phoenix Coyotes.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 4–3 (2–2, 1–0, 1–1)
New York: Noah Dobson (6), Anders Lee (11), Mathew Barzal (8), Zach Parise (3).
Philadelphia: Claude Giroux (15), Justin Braun (3), Gerry Mayhew (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL