Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Filip Forsberg slog till med solomål i Predators segermatch

Nashville Predators vände dubbla underlägen mot Seattle Kraken till seger med 4–2. Filip Forsberg sköt sitt 21:a mål för säsongen – efter ett solomål i den andra perioden.
– Det där skottet är helt otroligt, säger lagkamraten Mattias Ekholm.

Det var med drygt fem minuter kvar av den andra perioden som Filip Forsberg plockade upp pucken bakom Juuse Saros målbur, skrinnade över hela isen och avslutade med ett stenhårt handledsskott i Philipp Grubauers klubbhandskkryss från den högra tekningscirkeln.

Målet betydde 2–2 för Nashville och var startskottet på vändningen där Predators gick från ett 1–2-underläge till 4–2-seger.

– Det är vad som gör honom annorlunda från andra forwards i den här ligan. Det där skottet är helt otroligt. Han har varit en kraft för oss och han vinner matcher åt oss. En bra individuell insats igen, säger Predators-backen Mattias Ekholm om sin svenske lagkamrat enligt Predators-reportern Brooks Bratten.

SÄSONGENS TREDJE MÅL FÖR SVENSKARNA

Målet var Forsbergs 21:a fullträff den här säsongen, vilket innebär att han toppar den svenska skytteligan i NHL, fyra mål före tvåan Adrian Kempe (Los Angeles). Forsberg stod även för en assist på Matt Duchenes 4–2-mål i den tredje perioden och är nu uppe i 34 poäng (21+13) på 31 matcher den här säsongen.

Mattias Ekholm stod också för ett mål i matchen, då han i den andra perioden gick via köksvägen och sköt sitt tredje mål för säsongen. Målet betydde 3–2 till "Preds".

Sitt tredje mål för säsongen gjorde även Adam Larsson, som i den andra perioden gav Seattle en 2–1-ledning innan Forsbergs solomål kvitterade den ledningen. Även Marcus Johansson skrev in sig i poängprotokollet för Kraken, då han stod för två passningspoäng i matchen.

Seattle Kraken – Nashville Predators 2–4 (1–1, 1–2, 0–1)
Seattle: Jared McCann (16), Adam Larsson (3).
Nashville: Luke Kunin (10), Filip Forsber (21), Mattias Ekholm (3), Matt Duchene (20).

***

Elias Pettersson stod för sitt tionde mål för säsongen när han överlistade Mikko Koskinen med ett sylvasst handledsskott i nattens möte mellan Vancouver och Edmonton.

Canucks gick sedan upp i en 2–0-ledning, men tappade tvåmålsövertaget till 2–2 i den tredje perioden innan Connor McDavid sköt extrapoängen till Edmonton i övertiden och därmed fullbordade Oilers vändning.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2–3 e. sd (0–0, 2–0, 0–2, 0–1)
Vancouver: Elias Pettersson (10), Tyler Motte (5).
Edmonton: Ryan McLeod (5), Leon Draisaitl (29), Connor McDavid (20).

***

Inför nattens möte med Buffalo Sabres hade Tyler Ennis inte gjort mål på 30 matcher. Då bröt Ottawa-forwarden sin långa måltorka i hemmamötet med sin tidigare klubb – genom att bli hattrickskytt.

Ennis stod för 1–0-, 3–0- och 5–0-målet när Senators nollade Sabres med 5–0 i natt.

– Självklart känns det bra att få sätta pucken i nät. Det har varit ett jobbigt år för mig med målskyttet, så att få sätta dit tre känns så klart ganska bra, säger Ennis till NHL.com.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 5–0 (3–0, 1–0, 1–0)
Ottawa: Tyler Ennis 3 (4), Drake Batherson (13), Alex Formenton (8).