Bröderna Bibic startar podcast.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Hans Jax
Intervju

Premiär för Bröderna Bibics nya podcast: "Vi har alldeles för starka åsikter..."

ANNONS

Almen och Alen Bibic har blivit med podcast.
I dag släpper bröderna premiäravsnittet av "I utvisningsbåset med bröderna Bibic”.
– Vi känner att vi har alldeles för starka åsikter för att bara sitta hemma med dem, säger Almen Bibic till hockeysverige.se.

Bröderna Bibic, Alen och Almen, var under många år mer eller mindre ett talesätt i hockeyrinkarna under många år. I dag har båda lagt skridskorna på hyllan och jobbar inom Rögle. Bröderna är uppväxta i Rättvik och barn i en pizzafamilj, men har med sin serbiska bakgrund haft en ganska tuff bakgrund där de fått uppleva rasism på nära håll. 

Alen och Almen Bibic har genom åren inte dragit sig för att ha åsikter om det som händer i rinkarna runt om i Sverige men även om samhällsfrågor. Det här har resulterat i att de i dag inleder en ny resa då bröderna startar en helt ny podd ”I utvisningsbåset med bröderna Bibic”. 

– Vi har pratat om det innan, att vi vill dra i gång en podd, men vi har inte riktigt haft tiden och det har inte känts rätt i och med att vi varit mitt uppe i karriärerna, berättar Almen Bibic för hockeysverige.se och fortsätter:
– Nu spelar ingen av oss. Då kände vi båda att det var rätt tid. Jag gick på kurs på Linnéuniversitet där Tobias Stark var min lärare.  Sista uppgiften var att göra en podcast. Där någonstans fick jag sista knuffen framåt och jag fick med mig Alen på tåget. 

Vad ska podden innehålla?
– Vi kommer dela med oss lite om vad som hänt bakom kulisserna, bjuda in intressanta gäster, dela med oss av våra skarpa åsikter som vi alltid haft. 
– Vi känner att vi har alldeles för starka åsikter för att bara sitta hemma med dem. Vi vill dela med oss av våra åsikter i podden. 

Hur kan det låta då ni ses hemma och ventilerar era åsikter?
– Det är lite så podd-tanken har funnits, att det är något vi vill dela med oss av. Vi har livliga diskussioner. Både högt, lågt och intressant. 
– Tanken är att det här ska bli något av en förlängning på min och Alens Twitter. På Twitter har man 140 tecken för att få någonting sagt. Här får vi lite mer spelrum att jobba med, vilket ska bli kul.

Bröderna Bibic. Foto: Ronnie Rönnkvist

BERÄTTAR OM MÖTENA MED LEKSAND

Bibic-bröderna kommer givetvis bjuda in en del gäster till sin podd. 

– Jag har pratat med några som har gett oss grönt ljus. Vi har några bra framöver, men jag vill inte avslöja vilka alla är ännu. 

Kommer vi få storys från karriären?
– Så blir det absolut. Första avsnittet kommer handla lite om Leksands IF och Alen, vad som sades tidigare den här säsongen mellan ”Tjomme” (Johansson), (Björn) Hellkvist och Alen på kontoret när de hade möte. Även om då Johan Hedberg ringde Alen. 
– Sedan blir det såklart anekdoter. Jag kommer bland annat berätta om när jag träffade Mikko Koivu och inte hade en aning om vem det var jag pratade med.

Får vi höra något om din fotbollskarriär som en toppforward som samlade på gula kort?
– Det rör inte hockeymässiga, men jag blir glad om jag får chansen att snacka upp gamla fotbolls-Almen så jag kommer nog flika in det. Alen kommer nog dra mig i örat, men gamla fotbolls-Almen var duktig. 
– Vi kommer även prata i podden om uppväxten som invandrare i Rättvik, men också om rasismen i landet och vad vi utsatts för. 

Hur är din känsla inför första avsnittet som släpps i dag?
– Det känns lite nervöst eftersom det är lite oprövad mark och vi är nya i det. Det ska bli jättekul samtidigt som jag och Alen känner oss trygga i att vi gör det här, vi står tillsammans i det. 
– Vi har samarbetat förut i boxplay, men nu är det bakom en mikrofon.

SLÄPPS VARJE MÅNDAG

Bröderna har vänt sig till en legendarisk hockeyspelare, Hans Jax som vunnit fyra SM-guld med Leksand, för att få hjälp med logotypen för podden. 

– Vi satt hemma och skissade lite och kom fram till att jag och Alen ska sitta i ett utvisningsbås. Alen skulle ha en pizza i näven. Anledningen till det är att båda två har hållit till en del i utvisningsbåset och blivit kallade pizzabagare. Det skämtet vill vi äga lite med pizzabiten i bilden. 
– Sedan kontaktade vi Hans Jax som gjorde den här bilden. Vi är jättenöjda med resultatet av det samarbetet. 

Kanske att det bjuds på ett och annat pizzarecept i podden…

– Vi kommer bjuda upp till frågor och vill följarna har pizzarecept så kan vi absolut bjuda på det eftersom alla i familjen är pizzabagare.

När släpper ni podden? 
– Den släpps varje måndag och finns redan nu ute på Spotify, eller Podbean för de sin inte har Spotify

Här hittar ni podden.

Illustration: Hans Jax

TV: SDHL:s största överraskningar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL