TV: Bäckström matchvinnare för Washington

Nicklas Bäckström gjorde sin nionde match för säsongen när Washington vann med 3–2 mot Ottawa Senators. Den 34-årige centern avgjorde då på övertid med sitt andra mål för säsongen.
– Ibland måste du lita på en fin gammal backhand, sa Nicklas Bäckström till NHL.com efter segern.

Washington Capitals studsade tillbaka direkt efter förlusten i senaste matchen mot Boston Bruins.

Men det satt hårt inne. Inför den tredje perioden låg laget under med 2-0 efter mål av Thomas Chabot och Zach Sanford och det såg ut som att Ottawa skulle kunna stjäla med sig två poäng.

– Jag tycker att vi hade två bra perioder, och med ett skickligt lag som det där kan du inte ta en paus och släppa på gasen. Men jag tycker att det finns många bra saker som vi gjorde i den här matchen, förklarade Ottawas Alex Formenton för NHL.com.

GAMMAL ÄR ÄLDST

Men Washingtons veteranduo, Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström, ville annorlunda.

I början av den tredje perioden reducerade det ryska fenomenet och det var match igen. Ottawa lyckades sedan inte hålla ifrån när Nicklas Bäckström passade fram Alexander Ovetjkin till sitt andra mål i matchen.

Det var kvitterat med drygt tio minuter kvar av den tredje perioden och vi skulle inte få något mer mål under ordinarie tid.

STILIGT AVGÖRANDE

Istället klev Nicklas Bäckström fram i övertidsperioden. Svensken stal pucken i offensiv zon och fick ett läge där han kunde finta ner målvakten Matt Murray innan han lyfte in vinstmålet.

– Vi hade lite tur där, tycker jag. Den träffade mitt benskydd, annars hade det nog varit en tre mot tvåa åt andra hållet, Pucken hoppade en del så jag försökte bara få den att ligga stilla. Sedan kom jag för nära för att skjuta. Ibland måste du lita på en fin gammal backhand,

Matchen var också Carl Hagelins match nummer 700 i NHL.

De två poängen från Nicklas Bäckström innebär att han har gjort åtta poäng på nio matcher under säsongen. Alexander Ovetjkins två mål innebär att han är delad poängligaledare med Leon Draisaitl på 58 poäng och delad skytteligaledare med Chris Kreider på 29 mål.

MATCHFAKTA

Washington Capitals – Ottawa Senators 3–2 (0–1), (0–1), (2–0), (1–0)

0–1 Thomas Chabot (Austin Watson, Nick Paul), 0–2 Zach Sanford (Alex Formenton), 1–2 Alexander Ovetjkin (Trevor Van Riemsdyk, Jevgenij Kuznetsov), 2–2 Alexander Ovetjkin (Nicklas Bäckström), 3–2 Nicklas Bäckström.

TV: Stjärnorna berättar: Så känns det att sitta utvisad