Jonas Junland sågade sitt lag i Linköpings förlust mot Luleå

Linköping gjorde en blek insats i två perioder mot Luleå och förlorade matchen.
Då var lagkaptenen Jonas Junland kritisk mot hur laget spelade.
– Det är dåligt rakt igenom – ser bedrövligt ut, säger Junland till C More.

Det såg inte ut att bli någon lördag att minnas för Linköping uppe i Norrbotten.

Luleå inledde nämligen bäst och tog ledningen i första perioden när Linus Omark passade fram till Joonas Rask. I den andra perioden fortsatte norrbottningarna sin dominans och Omark assisterade till Pontus Andreasson som satte 2-0.

När Max Lindroth också fick matchstraff för en armbågstackling i huvudet på Daniel Sondell såg det mörkt ut för LHC. Bortalaget lyckades dock hålla tätt och ställningen var fortsatt 2-0 efter 40 minuter och Luleå ledde då skotten med 28–12.

Då riktade lagkaptenen Jonas Junland skarp kritik mot det egna lagets insats.

– Jag tycker vi gör två riktigt bra minuter och 38 katastrofminuter, det är dåligt rakt igenom. Det börjar med mig och sedan resten av gänget. Jag tycker David spelar bra i mål men annars ser det bedrövligt ut. Jag tycker inte att vi spelar som vi har gjort på slutet och vi har inget att skylla på, säger Junland till C More och fortsätter:
– Vi har väldigt mjuka än så länge, spelat dåligt med pucken och vi möter ett topplag men vi gör det väldigt enkelt för dem också.

NÄRA VÄNDNING – MEN SHINNIMIN AVGJORDE

De hårda orden verkade ha gett effekt då Linköping kom ut som ett helt annat lag i den tredje perioden. I powerplay kunde därmed Patrick Russell reducera till 2-1 och precis i slutet av matchen plockade LHC ut målvakten David Rautio för en extra anfallare och då kom också kvitteringen då Markus Ljungh lyfte in en backhand i nät bakom Joel Lassinantti.

Matchen gick därmed till förlängning men där kunde Luleå avgöra för att ta bonuspoängen. Det var Brendan Shinnimin som kom i ett friläge och stod för ett läckert avslut för att sätta 3-2 och se till att Luleå fick med sig två poäng.

Linköping fick dock med sig en poäng hem till Östergötland trots de svaga 40 minuterna i de två första perioderna.

Luleå – Linköping 3–2 (1-0,1-0,0-2,1-0)

Luleå: Joonas Rask, Pontus Andreasson, Brendan Shinnimin.
Linköping: Patrick Russell, Markus Ljungh.

TV: "Djurgården borde ringa Fagervall"