Joonas Korpisalo.
Foto: Russell LaBounty-USA TODAY Sports
NHL

Edmonton Oilers uppges visa intresse för Joonas Korpisalo

ANNONS

Det är ingen hemlighet att Edmonton Oilers avser att förstärka målvaktssidan. 
Då uppger Pierre LeBrun i TSN:s Insider Trading att de bland annat har visat intresse för Joonas Korpisalo i Columbus Blue Jackets. 

Edmonton Oilers har haft stora problem i NHL den senaste tiden vilket lett till att de radat upp en förlustsvit samt halkat efter i tabellen där de jagar en slutspelsplats. 

Ett stort bekymmer som Oilers har haft är på målvaktssidan då de har använt sig av tre målvakter under säsongen, Mikko Koskinen, Mike Smith och Stuart Skinner men där ingen har imponerat. 

Då blickar laget ut över resten av NHL för att hitta en tänkbar keeper att hämta in. 

Enligt Pierre LeBrun i Insider Trading ska Oilers blicka ut över flera tänkbara alternativ och en burväktare som de kan vara intresserade av är Joonas Korpisalo i Columbus Blue Jackets. 

Finländaren har utgående kontrakt i Columbus där han har hamnat som andremålvakt bakom Elvis Merzlikins och Blue Jackets har även unge ryssen Daniil Tarasov i klubben vilket gör att Korpisalos framtid i Ohio är hotad. 

Joonas Korpisalo var framför allt väldigt bra i Stanley Cup-slutspelet 2020 men därefter har han haft det tyngre. 

INTE MÅNGA ALTERNATIV

Enligt Pierre LeBrun ska Oilers även ha tittat på två målvakter från Dallas Stars, Anton Chudobin och Braden Holtby. Edmonton ska dock vara mer intresserade av Holtby medan Dallas hellre vill släppa Chudobin. 

Marc-André Fleury har också nämnts som ett alternativ för Edmonton Oilers men det blir svårt att lösa då laget inte har tillräckligt med lönetaksutrymme för att ta in Fleurys kontrakt. Chicago Blackhawks ska inte heller ha något intresse av att trejda bort Fleury. 


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om: