TV: Supermatch av Klingberg – i blågula poängfesten

De svenska stjärnbackarna Rasmus Dahlin och John Klingberg gjorde upp under natten till fredag. Det slutade med en blågul poängkavalkad och seger för Dallas Stars med 5-4 mot Buffalo Sabres.
– De gjorde rätt saker om och om igen och de körde över oss, sa Rasmus Dahlin till NHL.com efter förlusten

Rasmus Dahlin och hans Buffalo Sabres välkomnade Dallas Stars med John Klingberg i spetsen till stan.

Matchen gjorde ingen besviken när båda backarna visade sig vara i storform.

Redan efter drygt tre minuter av matchen hittade Rasmus Dahlin nät och kunde göra matchens första mål.

Men han var inte nöjd där. För bara några minuter senare hittade den forne draftettan fram till Jack Quinn. Den 20-åriga stortalangen kunde på passningen sätta dit sitt första mål i NHL-karriären och ge sitt Buffalo en tvåmåls-ledning.

– Jag känner att de kom ut lite segt. Vi utnyttjade det. Vi gjorde ett par mål där. Men sedan i den andra och tredje perioden, de gjorde rätt saker om och om igen och de körde över oss, berättade Rasmus Dahlin för NHL.com efter matchen.

Innan den första perioden var slut skulle även John Klingberg sätta in sig i poängprotokollet efter en assist till ett powerplay mål av Jason Robertson.

UPPVAKNANDET

Även i början av den andra perioden var det Buffalo som skulle starta bäst.

Endast en minut in i perioden hittade Victor Olofsson fram till Dylan Cozens som kunde pricka in 3-1.

Då klev John Klingberg in i handlingarna på riktigt.

Svensken stod för två assist på sju minuter när Dallas först reducerade och sedermera kvitterade.

– Pucken gick in i kväll. Ibland kommer ditt powerplay att se bra ut men inte göra mål. När du har så många målchanser men inte gör mål så gör du någonting rätt, och i dag gick pucken in. Så lätt är det, förklarade Dallastränaren Rick Bowness för NHL.com efter vinsten.

Men Rasmus Dahlin svarade kort efter kvitteringen med att assistera fram Alex Tuch till 4-3 i mitten av den andra perioden. Ett resultat som stod sig in i den tredje akten.

IKAPP OCH FÖRBI

Buffalo lyckades hålla emot Dallas anstormning efter en kvittering i den tredje perioden i drygt tio minuter.

Men sedan gick det inte längre.

Tyler Seguin kunde i numerärt överläge sätta 4-4, på assist från John Klingberg.

Av bara farten gjorde Dallas också 5-4 i samma spelform med mindre än fyra minuter kvar att spela. Något som blev matchavgörande.

– Våra unga killar gjorde ett bra jobb, men vi måste hitta ett sätt att vinna den här typen av matcher mot veteranlag, menade Rasmus Dahlin

Dallas Stars stod för fyra mål i numerärt överläge och Jason Robertson (2+2), Tyler Seguin (2+2) och John Klingberg (0+4) stod alla för fyra poäng. För John Klingberg var det andra NHL-matchen i karriären med fyra poäng. Den första och senaste var på nyårsafton 2015.

Rasmus Dahlin gjorde tre poäng (1+2) under matchen. Det var hans tredje match i NHL-karriären med tre poäng.

MATCHFAKTA

Buffalo Sabres – Dallas Stars 4–5 (2–1), (2–2), (0–2).

1–0 Rasmus Dahlin (Anders Bjork, Henri Jokiharju), 2–0 Jack Quinn (Rasmus Dahlin, Tage Thompson), 2–1 Jason Robertson (Joe Pavelski, John Klingberg), 3–1 Dylan Cozens (Victor Olofsson, Jack Quinn), 3–2 Roope Hintz (Jason Robertson, John Klingberg), 3–3 Tyler Seguin (Denis Gurianov, John Klingberg), 4–3 Alex Tuch (Rasmus Dahlin, Henri Jokiharju), 4–4 Tyler Seguin (Roope Hintz, John Klingberg), 4–5 Jason Robertson (Tyler Seguin, Joe Pavelski).

TV: Spelarna som kan gå från allsvenskan till SHL

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL