Leksand kör över Växjö – Janis Kalnins utbytt.
Foto: Bildbyrån
SHL

Leksand krossar Växjö – Janis Kalnins utbytt i sin comeback

ANNONS

Janis Kalnins var tillbaka för Växjö och spelade i sin första match sedan 30 november.
Då blev han utbytt efter att ha släppt in fyra mål på 24 minuter mot Leksand – och efteråt kritiserades han av experterna i C More-studion.
– Han är jätteblek, otroligt blek, säger Niklas Wikegård. 

Växjö tog ledningen borta mot Leksand genom Peter Andersson som sköt sitt andra mål för säsongen. 

Därefter tog dock det roliga slut för smålänningarna då Leksand gick på kross resten av matchen. 

Martin Karlsson kvitterade nämligen för Leksand och innan den första periodens slut fullbordades vändningen då Carter Camper satte 2-1. 

I början av den andra perioden kom dalmasarna ut oerhört starkt och körde över Växjö. Camper gjorde sitt andra mål i matchen för 3-1 efter drygt en minuts spel och två minuter senare kom 4-1 då skyttekungen Max Véronneau höll sig framme. 

KALNINS UTBYTT

Det fick Växjötränaren Sam Hallam att agera då han bytte ut målvakten Janis Kalnins som gjorde sin första match sedan 30 november efter att ha varit indisponibel och utanför laget. 

Efteråt kritiserades Kalnins av experterna i C More-studion. 

– Han är jätteblek, otroligt blek. Han har så lågt eget självförtroende i spelet just nu. Han är passiv, han är sen, han är gles och han är på väg i alla situationer. Det är min uppfattning. Sedan skulle Växjö ha behövt ett stabilare backspel framför en otrygg målvakt, säger Niklas Wikegård och får medhåll av Petter Rönnqvist

– Jag tycker att han inte är i position när skotten tas. Han läser inte var pucken är på väg. Han sitter till sidan eller till och med till ryggen mot pucken ibland. Nu när han inte har spelat på länge så har jag all förståelse vilken press det blir, säger Rönnqvist. 

Målvaktsbytet hjälpte dock föga då Adam Åhman bara fick stå i mål i en och en halv minut innan pucken letade sig förbi bakom honom efter en styrning av Nils Åman

Leksand hade alltså 5-1 mot Växjö efter drygt 25 minuters spel. Senare i perioden fick dock Växjö lite kontakt då Richard Gynge gjorde mål i powerplay för att förfina siffrorna men det höll inte länge. 

”MARDRÖM – INTE GODKÄNT”

Två minuter efter 5-2-målet kunde Leksand återta sin fyramålsledning då Mikael Ruohomaa skickade iväg en puck som gick hela vägen in i mål bakom Adam Åhman för 6-2. 

Precis i slutet av perioden reducerade dock Växjö igen då Tobias Rieder blev målskytt för ställningen 6-3 till Leksand efter två perioder. Leksand vann skotten med 17-8 i andra perioden. 

– Jag vet inte vad som händer. Det är en mardröm. Det är inte godkänt någonstans. Det är bara att glömma det här och vi behöver visa karaktär och göra en bra tredje period som vi tar med oss framöver, säger Richard Gynge till C More i periodpausen. 

Den tredje perioden blev sedan relativt händelsefattig, i jämförelse med andra perioden, men Leksand kunde utöka ytterligare då Calle Själin gjorde 7-3 precis i slutet.

Leksand vann därmed matchen med 7-3 och skotten med 37-21. 

Leksand – Växjö 7–3 (2-1,4-2,1-0)

Leksand: Carter Camper 2, Martin Karlsson, Max Veronneau, Nils Åman, Mikael Ruohomaa, Calle Själin. 
Växjö: Peter Andersson, Richard Gynge, Tobias Rieder.


TV: Luleåtränaren om guldutmanarna: "Fler än man pratar om"

Den här artikeln handlar om: