Janis Kalnins.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
SHL

Janis Kalnins tillbaka i målet för Växjö Lakers

ANNONS

Janis Kalnins spelade sin senaste SHL-match den 30 november då han blev utbytt efter att inte ha mått bra. 
Han har därefter varit utanför laget men sedan förra veckan är han tillbaka i laguppställningen och i kvällens match är Kalnins tillbaka mellan stolparna för Växjö. 

Inför säsongen var det Janis Kalnins som förväntades ta det stora ansvaret i målet för Växjö Lakers med Adam Åhman som utmanar där bakom.

Men sedan den 30 november har Janis Kalnins varit indisponibel för spel efter att ha utgått i en match mot Luleå då han inte mått bra. 

I stället har Adam Åhman fått chansen mellan stolparna för Lakers där han har imponerat stort och varit en av SHL:s främsta målvakter statistiskt sett när Kalnins saknats. 

Efter att ha varit helt utanför laget i en och en halv månad har Janis Kalnins varit tillbaka i laguppställningen för Växjö sedan förra veckan men under torsdagens match mot Leksand kommer lettländaren att få göra sin första match tillbaka i målet sedan 30 november. 

Trots att han inte spelat match på så lång tid så blev Janis Kalnins uttagen till Lettlands OS-trupp tidigare i veckan där han bland annat kommer att konkurrera om speltiden med Brynäsmålvakten Kristers Gudlevskis


TV: "Djurgården borde ringa Fagervall"

Den här artikeln handlar om: