Frans Nielsen.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
Nyhet

Frans Nielsen kommer lägga av efter årets säsong

ANNONS

Inför årets säsong ryktades Frans Nielsen återvända till Malmö men i stället blev det spel i Tyskland. 
Nu bekräftar dansken att han kommer att avsluta karriären efter årets säsong. 
– Jag tog beslutet direkt efter förra säsongen, säger Nielsen till hockeytinget.dk. 

En ikon är på väg att tacka för sig. 

Frans Nielsen blev den första dansken någonsin att spela i NHL och han är även den dansk med flest matcher, mål, assist och poäng av en dansk någonsin i världens bästa ishockeyliga. 

Nu meddelar dock 37-åringen att han kommer att lägga skridskorna på hyllan efter årets säsong. 

– Jag tog beslutet direkt efter förra säsongen. Med tanke på att vi skulle få ett tredje barn (född i december 2021), och att vi ville ha en framtid med barnen hemma i Skandinavien, så var det bara vettigt, säger Nielsen till sajten hockeytinget.dk.

Inför årets säsong blev Frans Nielsen utköpt från sitt kontrakt med Detroit Red Wings och strax efteråt kom rykten om att han var aktuell för en flytt tillbaka till Malmö där han spelade mellan åren 2001 och 2005. 

OS BLIR SISTA HÖJDPUNKTEN

Det blev dock ingen återkomst utan i stället flyttade Nielsen till Tyskland och skrev på för Eisbären Berlin. 

En stor motivation som Nielsen har använt för att förlänga karriären även den här säsongen är att representera Danmark i OS i höstat klarade de kvalet. Nu ser därför 37-åringen fram emot att få avsluta karriären med en stor höjdpunkt genom att spela i Danmarks första hockey-OS. 

– Det är jättestort för oss att få representera Danmark i OS. Jag är otroligt stolt å dansk ishockeys vägnar att vi löste uppgiften i kvalet.
– Det är också en hyllning till alla danska ishockeyfans som alltid har backat oss. De satt mitt i natten och tittade på när jag började i NHL och de har alltid funnits där i rött och vitt under alla VM-turneringar.
– Jag har ännu inte tänkt på vad jag kommer att sakna i vardagen, men jag vet att jag kommer att sakna fansen, säger Frans Nielsen till hockeytinget.  

Frans Nielsen har tidigare spelat 216 SHL-matcher för Malmö och Timrå men flyttade sedan till Nordamerika där han spelade 925 matcher och gjorde 473 poäng.


TV: SDHL:s största överraskningar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL