Linus Lindström anklagas för filmning av Niklas Wikegård.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Niklas Wikegård anklagar Linus Lindström för filmning

ANNONS

Luleå vann över Skellefteå med 4-2.
Efteråt var det dock en annan situation som blev uppmärksammad då Linus Lindström blev liggandes efter en smäll av Oscar Engsund. 
Niklas Wikegård anklagar då Lindström för att överdriva situationen. 
– Han får absolut inte så ont, han sitter i båset efteråt och är dessutom inne i powerplay några sekunder senare, säger Wikegård i C More. 

Det brukar alltid bli heta matcher mellan Luleå och Skellefteå och nu än mer så då båda lagen huserar i toppen av SHL-tabellen.

I kvällens drabbning var det Luleå som tog ledningen tidigt genom Jack Connolly men senare i den första perioden kunde Skellefteå kvittera till 1-1 genom Linus Karlsson som skickade in ett direktskott i powerplay. 

När mittperioden drog igång var det hemmalaget som tog kommandot och i boxplay kunde Connolly sätta sitt andra mål i matchen för att återigen ge Luleå ledningen. Norrbottningarna fick sedan spela powerplay och då skickade lagkaptenen Erik Gustafsson in sitt första mål den här säsongen för 3-1 till Luleå. 

”DET ÄR EN REN FILMNING”

Skellefteå ryckte dock upp sig i den tredje och fick in en reducering då Oscar Möller bombade in ett slagskott med drygt fem minuter kvar att spela. I samband med målet visades Luleåbacken Oscar Engsund ut för “unsportsmanlike conduct” efter att ha satt ut axeln och knuffat Linus Lindström som åkte förbi för att fira med sina lagkamrater. 

Efteråt anklagar dock C Mores experter, Niklas Wikegård och Johan Tornberg, Lindström för att överdriva situationen. 

– Det blir en liten knuff och så försvinner benen på honom (Lindström). Engsund ska ju såklart inte göra det där, han är ju sur som tusan efter målet, men att Linus Lindström får så där ont… Han får absolut inte så ont, han sitter i båset efteråt och är dessutom inne i powerplay några sekunder senare. Det är en ren filmning av Lindström. Tyvärr är det nog en utvisning. Lindström behöver inte ha slängt sig, domarna känner nog att de är tvungna att ta en utvisning, säger Wikegård. 

– Det tillhör absolut inte spelet. Han behöver inte förstärka där. Det är en situation och han ramlar är okej men nu går benen av och han blir kvar liggandes. Hade han försvunnit ur spel eller varit borta hade varit annorlunda men nu var han ute direkt efteråt, säger Tornberg.  

LULEÅ EN POÄNG FRÅN SERIELEDNING

Luleå höll dock tätt i sitt boxplay och Skellefteå jagade i stället genom att plocka ut målvakten. Det blev dock ingen kvittering utan Isac Brännström kunde i stället göra 4-2 i tom kasse för att säkra vinsten för Luleå. 

I och med segern går Luleå Hockey nu upp på andraplats i SHL och de ligger endast en poäng bakom serieledande Rögle. 

Luleå – Skellefteå 4–2 (1-1,2-0,1-1)

Luleå: Jack Connolly 2, Erik Gustafsson, Isac Brännström.
Skellefteå: Linus Karlsson, Oscar Möller.


TV: Kan Joel Lundqvist slå Janne Sandströms rekord?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL