Bildbyrån
Pekka Lindmark, Magnus Johansson och Håkan Loob är med.
ELITSERIENS BÄSTA

ELITSERIENS BÄSTA: Tidernas All Star-trupp

Vilka tar plats i tidernas All star-lag i Elitserien/SHL? Ronnie Rönnkvist plockar här ut fyra femmor, bestående av de spelare som utmärkt sig allra mest i ligans historia.

Under 15 veckor har ni här på hockeysverige.se kunnat följa den serie där vi kikat på dom mest framgångsrika spelarna i respektive decennium då det kommer till elitserien och SHL. Det vi tittat på då är toppen av poängligor, målvaktsligor, SM-guld, finalplatser, elitserievinnare, vinnare av Guldpucken, Guldhjälmen och så vidare. 

Nu har vi gjort en sammanställning där vi plockar ut fyra mest framgångsrika femmorna, baserat på spelare och inte exempelvis kedjor, sedan elitseriestarten. Många spelare har varit framgångsrika under ett par decennier medan tillexempel en del spelare på 2010-talet och framåt bara hunnit med att spela under ett decennium. Det bygger alltså INTE på Sveriges bästa spelare decennium för decennium då flera av våra största spelare befunnit sig i NHL eller Europa under olika perioder. Jag har även tagit mig friheten att plocka ut mitt personliga All Star team med spelare som legat just utanför ”pallen” av spelare. Fakta kring spelarna finns sedan tidigare i de 15 tidigare artiklarna som publicerats på hockeysverige.se.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL