NHL

TV: Backens succé – stod för fem poäng

ANNONS

Matt Grzelcyk hade en av karriärens kvällar när Boston var på besök i Washington. I Bruins 7–3 vinst över Capitals stod backen för hela fem poäng. 
– Medans det händer, du skakar bara på huvudet, sa den 28-åriga backen till NHL.com efter matchen.

Boston Bruins kom till Washington med fem raka segrar. Det för att möta ett Capitals med tre raka förluster.

Båda lagens form skulle hålla i sig när Boston bjöd på en målexplosion och körde över hemmalaget. 

Men det var Washington som startade bäst och gick upp i en tidig tvåmåls-ledning. Det var Conor Sheary som hittade rätt två gånger om för hemmalaget. 

Sedan skulle Matt Grzelcyk komma in i matchen. Vid två numerära överlägen i slutskedet av den första perioden kunde backen passa fram till både en reducering och en kvittering av David Pastrnak respektive Brad Marchand.

– Vi började bra. Jag tycker att vi kom ut och gjorde rätt saker. Två raka fem mot tre-underlägen var tufft. De gjorde två mål och det är 2-2 efter en rätt bra period av oss i fem mot fem, sa Washingtons huvudtränare Peter Laviolette efter förlusten till NHL.com.

MÅLKALASET

För det var nu i den andra perioden som krossen skulle börja. 

Matchens lirare Matt Grzelcyk satte själv ledningsmålet för Boston i början på den andra perioden, assisterad av Anton Blidh.

Den svenske forwarden skulle, drygt fem minuter senare, även spela fram Craig Smith till gästernas fjärde mål för kvällen. 

David Pastrnak och Erik Haula hann sätta femman respektive sexan innan Washington kunde svara. T.J. Oshie styrde in 6-3 på en passning av Alexander Ovetjkin och fastställde resultatet inför den tredje perioden. 

Där Matt Grzelcyk inte var nöjd. Med en passningspoäng till Brad Marchands 7-3 gjorde 28-åringen sin femte poäng för matchen. En bedrift som ingen annan back har lyckats med den här säsongen. 

– Jag bara skrattade under matchen för jag har känt att spelet har varit bra men att poängen har varit lite svåra att hitta. Det är någonting jag inte oroar mig över men samtidigt är det mitt jobb att leverera offensivt, förklarade backen för NHL.com. 

Matt Grzelcyk har, med poängen från i natt, nu gjort 13 poäng på 32 matcher och ligger på en 64:e plats i backarnas poängliga. Det var den femte backen i Bruins historia att lyckas med bedriften att göra fem poäng eller fler. Och den första på 28 år.

FORMSVACKAN

Förlusten var Washingtons fjärde raka. På de senaste tio matcherna har det blivit fyra vinster och med det har man blivit omsprungna av New York Rangers i tabellen. 

– Vi behöver komma tillbaka till vårt spel, till vår matchplan. Vi har många duktiga spelare som har varit in och ut ur laguppställningen. Vi kommer inte att trycka på panikknappen. Vi ska bara fortsätta kämpa på, sa målskytten Conor Sheary efter matchen. 

För Washington Capitals var Nicklas Bäckström tillbaka efter att ha missat tre matcher på grund av sjukdom (ej Covid). 

Nästa match för Washington är först på söndag då man åker till Brooklyn för att möta New York Islanders. För Boston väntar Philadelphia under natten till fredag.


TV: Insidern ger klarhet i Klingbergsituationen

Den här artikeln handlar om: