Johan Sundström och Robin Kovacs.
Foto: Bildbyrån
SHL

Kovács hattrick räckte inte – Frölunda avgjorde på straffar

ANNONS

Den tredje perioden i matchen mellan Frölunda och Örebro blev en riktig nagelbitare. En segrare kunde inte koras förrän efter straffar, där Frölunda var starkast och avgjorde matchen.

Dagens match mellan Frölunda och Örebro blev en jämn kamp på isen och med exakt sju minuter kvar av matchen stod det 3-3.

Då klev stjärnan Robin Kovács fram och hittade nätet för att bryta dödläget i matchen med sitt 15:e mål för säsongen och sitt tredje i matchen.

JÄTTEDRAMAT I TREDJE PERIODEN

Där och då såg det ut som att 25-åringen skulle bli stor matchhjälte i Scandinavium, men så blev inte fallet. Bara två minuter efter Örebros 4-3-mål hittade Johan Sundström nätet och utjämnade matchen innan Christian Folin med ett stenhårt slagskott, som styrdes på Sundströms byxa, gav Frölunda ledningen med 5-4.

Dramat var inte heller över där, utan Örebro skulle ta sig tillbaka in i matchen igen och utjämna till 5-5, då Linus Öberg hittade nätet för Örebro. För att hitta en vinnare i matchen krävdes straffar och där var det Max Friberg tillsammans med målvakten Matt Tomkins som var avgörande.

“DET VAR JÄMNT”

Sundström, som i matchprotokollet står uppskriven för ett mål i matchen, fick i första perioden ett mål bortdömt. 

Efter segern var han nöjd med slutresultatet.

– Matchen var lite svängning tycker jag. En stark upphämtning såklart, men de gör det bra i spel 6-5 och jag tycker vi hade kunnat sätta lite mer press för att göra det lite svårare. Det var jämnt, men skönt att ta en extra pinne, säger han till C More.

Sundström har tidigare under säsongen bara noterats för ett mål och efter dagens match står han nu på två mål och sju framspelningar.


TV: Han var SHL:s bästa spelare 2021

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL