AHL

Dubbla debutpoäng av Nylander – men Holtz stal showen

Alexander Nylander slog till med två poäng direkt i debuten med Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Alexander Holtz var emellertid den svensk som stal showen – då han stod för ett mål och två assist i Uticas 6–5-seger.

Tidigare i veckan stod det klart att Alexander Nylander trejdats från Chicago Blackhawks till Pittsburgh Penguins i utbyte mot Sam Lafferty. Nylander har spenderat hela säsongen i AHL med Rockford och fick finna sig i att även inleda sin sejour i Penguins med farmarlagsspel.

I natt debuterade Nylander för Wilkes-Barre/Scranton Penguins i hemmamötet med Utica Comets – och det dröjde inte länge innan Nylander presenterat sig i sin nya klubb. I samarbete med landsmannen Filip Hållander hittade Nylander fram till finländaren Valtteri Puustinen som fem minuter in i matchen kunde ge Penguins ledningen.

HOLTZ STAL SHOWEN

Nylander noterades sedan för ytterligare en assist i matchen – men det var en annan svensk som skulle stjäla strålkastarljuset. Efter att ha skickats ned från New Jersey till Utica under gårdagen stod den svenske JVM-stjärnan Alexander Holtz för ett mål och två assist när Devils lyckades vinna matchen med 6–5 efter straffar.

Holtz stod sedn, tillsammans med Fabian Zetterlund, för varsitt mål i straffläggningen där Nylander å sin sida missade sitt strafförsök.

De tre poängen innebär att Holtz nu producerat 13 poäng (7+6) på tolv matcher i AHL denna säsong.

***

Axel Jonsson Fjällby blev nattens målbäste svensk i AHL då han smällde in två mål för Hershey Bears i 3–5-förlusten mot Syracuse Crunch. “Jägarn” kvitterade först matchen till 1–1 i numerärt överläge i den första perioden innan han stod för Bears 2–3-reducering i den andra perioden, även det i numerärt överläge.

23-åringen går mot sin poängbästa säsong sedan flytten till Nordamerika, då han skrapat ihop 17 poäng (9+8) på 21 matcher för Hershey. Jonsson Fjällby har även gjort åtta matcher med Washington Capitals under säsongen.

***

Linus Weissbach (Rochester Americans) och Fredrik Karlström (Texas Stars) blev de övriga två svenska målskyttarna i nattens AHL-matcher. Weissbach sköt sitt sjätte mål för säsongen i Rochesters 5–2-seger över Hartford, medan Karlström noterades för sitt fjärde mål för säsongen i Texas 1–4-förlust mot Manitoba.

TV: Han var SHL:s bästa spelare 2021

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL