Alexander Holtz.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
NHL

Alexander Holtz flyttas tillbaka ner till AHL

ANNONS

Alexander Holtz fick spela en NHL-match direkt efter JVM. 
Men nu skickas den svenske forwardstalangen tillbaka ner till AHL igen. 

Precis efter att Junior-VM avbröts i förtid så meddelade New Jersey Devils att Alexander Holtz skulle få chansen i lagets taxi squad och vara en del av NHL-truppen. 

Det blev dock bara en match uppe i NHL för 19-åringen som bara fick spela knappt tio minuter i förlusten mot Boston Bruins. 

Under fredagen meddelar nu Devils att de omplacerar Holtz tillbaka till AHL-laget Utica Comets där han kommer att fortsätta sin säsong. 

I farmarligan kommer Holtz få möjligheten till en större roll och plats i laget till skillnad från i NHL där han alltså endast fick spela i fjärdekedjan. Den här säsongen har det blivit två assist på sju matcher i NHL för ex-djurgårdaren men i AHL har han gjort sex mål och tio poäng på elva matcher hittills. 

Holtz är inte ensam att få flytta på sig. Den senaste tiden har även Felix Sandström flyttats ner till AHL av Philadelphia Flyers efter sin imponerande NHL-debut. 

På den positiva sidan har Calle Rosén flyttats upp till St. Louis Blues taxi squad och även Samuel Fagemo har kallats upp av Los Angeles Kings för att vara en del av lagets taxi squad. Om Fagemo skulle få chansen i LA Kings skulle det innebära att han skulle göra NHL-debut. 


TV: "Djurgården måste spela som ett topp fyra-lag om de ska undvika kval"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM