Cam Talbot.
Foto: Jeffrey Becker-USA TODAY Sports
NHL

Cam Talbot skadad efter historiska utomhusmatchen

ANNONS

Cam Talbot fick bryta den historiska utomhusmatchen mot St. Louis Blues i förtid. 
Nu meddelar Minnesota Wild att målvakten blir borta på obestämd tid. 

Det skrevs historia på nyårsdagen mellan Minnesota Wild och St. Louis Blues. Det var den kallaste utomhusmatchen i NHL:s historia och samtidigt stod Bluesforwarden Jordan Kyrou för fyra poäng i matchen vilket var ett nytt rekord för en utomhusmatch i NHL:s historia. 

I förlusten tappade Minnesota Wild dock sin målvakt Cam Talbot som tvingades utgå skadad efter två spelade perioder. 

Nu kommer klubbens första besked om den 34-årige målvakten – men i nuläget vet de inte hur länge han blir borta. 

– Jag vet inte hur länge han blir borta. Han kommer inte träna den närmaste tiden och han är inte aktuell för nästa match, det är allt vi vet, säger coachen Dean Evason.

‘HAMBURGLAR’ KAN FÅ NHL-CHANS

Med Talbot borta den närmaste tiden kallar Wild upp 33-årige Andrew Hammond från AHL-laget. Hammond, som gjorde stor succé i Ottawa Senators 2014/15 och då fick smeknamnet “The Hamburglar”, har inte spelat en enda NHL-match sedan 2018. 

– “Hammer” har varit med länge och han vet hur det här fungerar. Han kan allt om hur man agerar som ett proffs och hur man stoppar puckar. Alla rapporter om honom har varit väldigt positiva och detta är varför vi plockade in honom i vår organisation, säger Evason och fortsätter: 
– Om det blir en längre frånvaro med Talbot så är vi bekväma med Hammond och säkra på att han kommer att göra ett bra jobb om det behövs. 


Lista: Snyggaste straffarna från 2021

Den här artikeln handlar om: