Lars Johansson prisas igen.
Foto: Imago
KHL

Lars Johansson prisas som månadens målvakt i KHL

ANNONS

Lars Johansson avslutade 2021 starkt.
Nu prisas han av KHL som ligans bästa målvakt i december.

Efter att ha gått segerlös i sju raka matcher innan december så växlade Tre Kronor-målvakten Lars Johansson upp rejält i december. Den svenske SKA St. Petersburg-målvakten vann sju av åtta matcher under 2021:s sista månad och släppte bara in elva mål på dessa matcher.

För det prisas nu den Frölunda-aktuelle målvakten.

När KHL under måndagen meddelade månadens bästa spelare i ligan så tog den 34-årige svensken platsen mellan stolparna. Detta är andra gången den här säsongen som Johansson får priset, då han även utsågs till oktobers bästa målvakt i KHL.

Johansson räddade 94,7 procent av skotten han ställdes inför i december och höll en nolla. Totalt står stjärnsvensken noterad för en räddningsprocent på 93,1 procent och har hållit åtta nollor den här säsongen.

I helgen meddelade KHL även att svenske Jokerit-backen Philip Holm utnämnts till veckans back i KHL. 30-åringen stod för fem poäng (2+3) under veckan som gick, där samtliga poäng kom i 7–1-krossen över Kunlun. 


TV: 2021-minnet - Tre Kronors historiska VM-fiasko

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL