Henrik Haukeland.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

Henrik Haukeland uppges lämna Färjestad för EHC München

ANNONS

Färjestad har haft tre målvakter på SHL-kontrakt sedan Dominik Furch värvades. 
Nu ser en av dem ut att lämna klubben då Värmlands Folkblad uppger att Henrik Haukeland är på väg till EHC München i Tyskland. 

Förra säsongen var Henrik Haukeland förstemålvakt i Färjestad framför Arvid Holm och norrmannen gick också in i årets SHL-säsong som förstavalet för FBK. 

Han vaktade kassen i Färjestads alla sex första matcher men sedan Dominik Furch värvades in till klubben har Haukeland bara fått vakta kassen i sex matcher på tre månader där hans senaste match kom för exakt en månad sedan, 2 december, mot Skellefteå. 

Haukeland, som är förstakeeper för det norska landslaget, har alltså fött nöta bänk väldigt mycket sedan oktober samtidigt som Furch har stått mellan stolparna i 19 matcher. 

Efter att ha blivit nedpetad som andravalet ser nu 27-åringen från Fredrikstad ut att lämna Färjestad. 

KAN ÅTERFÖRENAS MED FÖRRE FBK-BACKEN

Enligt Värmlands Folkblad är Henrik Hauekland på väg bort från Karlstad och ny klubbadress kan då bli EHC München i Tyskland. Där skulle han i sådana fall bli återförenas med förre FBK-backen Jonathon Blum

Det är oklart vem som i sådana fall skulle fylla ut målvaktspositionen bredvid Dominik Furch i Färjestad. Jesper Eliasson har fortfarande kontrakt med klubben men har varit tredjemålvakt efter Furchs intåg och 21-åringen har varit utlånad till både Almtuna i HockeyAllsvenskan och Väsby i Hockeyettan. 

Inom klubben finns dock även Dennis Hildeby som har imponerat som förstemålvakt för klubbens J20-lag och han har även tränat med A-laget den senaste tiden uppger VF


TV: 2021-minnet: Tre Kronors historiska VM-fiasko

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL