Henrik Haukeland.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
SHL

Henrik Haukeland bryter sitt kontrakt med Färjestad

ANNONS

Han har petats ner som andremålvakt den senaste tiden.
Nu meddelar Färjestad att Henrik Haukeland bryter sitt kontrakt med klubben. 
– Han känner att han inte riktigt är tillfreds med den situation som finns här, säger klubbens sportdirektör Rickard Wallin. 

Tidigare under söndagen kom uppgifter att Henrik Haukeland var på väg att lämna Färjestad BK. 

Nu bekräftas nyheten då FBK går ut med att den norske landslagsmålvakten bryter sitt kontrakt med klubben.

– Vi känner att det är av yttersta vikt att vi har spelare i laget som känner sig tillfreds med sin roll där de kan göra allt för laget. När nu frågan kom från Henrik så har vi såklart funderat, men kommit fram till att skiljas åt här och nu. Han känner att han inte riktigt är tillfreds med den situation som finns här och nu och vill se sig om. Alltid tråkigt när någon vill lämna, men med det sagt så vill vi tacka Henrik för hans insatser och vi önskar såklart honom all lycka framöver i sitt nya äventyr, säger sportdirektören Rickard Wallin i ett pressmeddelande. 

Förra säsongen var Henrik Haukeland förstemålvakt i Färjestad och norrmannen gick också in i årets SHL-säsong som förstakeeper.

Han vaktade kassen i Färjestads alla sex första matcher under hösten men sedan Dominik Furch värvades in till klubben har Haukeland bara fått vakta kassen i sex matcher på tre månader där hans senaste match kom för exakt en månad sedan, 2 december, mot Skellefteå.

Haukeland har alltså fött nöta bänk väldigt mycket sedan oktober samtidigt som Furch har stått mellan stolparna i 19 matcher. 

Henrik Haukeland har i stället ryktats vara aktuell för en flytt till tyska EHC München men än har han inte presenterats av någon ny klubb.


2021-minnet: Från ångestkval till glädjekval

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL