Johan Pennerborn
Bildbyrån
SHL

Reste sig efter jättesmällen: "Imponerande"

ANNONS

0-8 hemma senast. 3-1 borta idag. Färjestad reste sig på ett minst sagt imponerande sätt efter den förnedrande förlusten mot Luleå.
– Imponerande av laget att ta sig tillbaka, säger coachen Johan Pennerborn på presskonferensen.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Just när det kändes som att Färjestad var på väg mot storformen åkte man på den tyngsta smällen på år och dar, när Luleå vann med hela 8-0 (!) i Karlstad i tisdags.

Nu, bara två dagar senare, var det ett helt annat Färjestadslag som stod på isen. De besegrade formstarka Brynäs med 3-1 och tog sin åttonde seger på de nio senaste matcherna i Gävle.

Hur kan det skilja så mycket på bara ett par dagar, det är ju samma gäng som står på isen?
I grund och botten skiljer det sig inte så mycket. Det är mycket tillfälligheter…eller, det är inte tillfälligheter att man förlorar med 8-0, men hur matcherna utvecklar sig, säger tränaren Johan Pennerborn.

“Pennan” imponerades över hur laget studsat tillbaka överlag, efter en annars ganska jobbig säsong.
– Vi har spelat bra hockey en längre tid och laget har repat sig sedan novemberbrejket även om vi har mycket kvar. Idag gör vi en bra insats. Vårt boxplay blir viktigt i inledningen där vi stänger ned dem två gånger.

Något som stack ut, utöver boxplayspelet, var faktumet att två av lagets mål kom från backar i form av Mikael Wikstrand (första målet sedan september) och Jesse Virtanen. FBK har bara gjort tio backmål på hela säsongen.
– Totalt sett har vi gått tungt på vår backsida under säsongen. Idag jag våra ledande backar, med Wikstrand i spetsen och med Virtanen, tar ett jättestort ansvar. De har spelat ihop några matcher och kan äta mycket istid nu när Joel (Nyström) och Jens Westin är borta. Då är det viktigt att de tar ansvaret och de har gjort det ypperligt.

Nu kommer Joel Nyström tillbaka från JVM i förtid, efter att turneringen ställts in.
– Det är tudelat med Joel. Jag tycker det är synd för de unga hockeyspelarna och hoppas de får spela klart turneringen i framtiden.

INGET REKORD FÖR VEHVILÄINEN

Kvällens stora snackis var annars Veini Vehviläinens rekordjakt. Han behövde hålla nollan i drygt 17 minuter för att slå alla tiders nollerekord. Men idag sprack nollan redan efter 3:34. Därmed har han “bara” den sjätte längsta sviten i SHL:s historia.
– Det är surt men man spelar för att laget ska vinna, inte för att slå individuella rekord. Men det är klart att jag kanske blev lite mer sur för att släppa in målet.

Vehviläinen kan i alla fall trösta sig med att han är den enda Brynäsmålvakten någonsin som hållit nollan i tre raka matcher.
– Är det så så är det ganska coolt ändå, säger han.


TV: Garpenlöv: “80 procents chans till OS-guld”


 


 

Den här artikeln handlar om: