Jesper Kandergård.

Kandergård fick matchstraff – när Timrå körde över Leksand

Leksand inkasserade under kvällen lagets femte raka förlust då Timrå vann med 5-1. I tredje perioden fick Leksand ett matchstraff på den unge talangen Jesper Kandergård.

Timrå IK gästades under kvällen av Leksands IF och det var hemmalaget som tog greppet om matchen direkt genom Pontus Åberg, som gjorde sitt första mål i Timråtröjan.

I den andra perioden rasade det in ytterligare mål för Timrå i en hiskelig takt och med lite mer än tio minuter spelat av perioden hade Robin Hanzl, Albin Lundin samt Filip Westerlund noterats för ett varsitt mål. Leksand skulle reducera, men Timrå utökade då ledningen en gång till och säkrade till slut 5-1-segern.

– Jag tycker inte att vi anammar det vi har pratat om innan. Vi ska komma med fart på kanterna och ta pucken till mål. Jag tycker att de vinner returerna och att vi har dålig "tracking" på det så nej vi är inte nöjda alls, säger Martin Karlsson till C More efter förlusten.

MATCHSTRAFF FÖR CHARGING

I den tredje perioden fick Leksand ytterligare en tuff smäll, utöver att Timrå gjorde sitt femte mål i matchen. Jesper Kandergård fick nämligen lämna isen med ett matchstraff efter en tackling på Timrås Sebastian Hartmann.

Timrå hittade inte nätet under det efterföljande powerplayet och fick därför nöja sig med fem mål framåt i matchen. Förlusten var Leksands femte raka.

TV: Tuff premiärmotståndare för Juniorkronorna