Magnus Kahnberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Magnus Kahnberg kan bli förtidspensionär – efter smällarna

ANNONS

Magnus Kahnberg tvingades avsluta karriären under säsongen 2014/15.
Detta på grund av flertalet hjärnskakningar som nu snart sju år senare fortsatt gör sig påminda.
Jag har kämpat på så länge och försökt, men det kommer alltid en jäkla dipp, säger han till Göteborgs-Posten.

Magnus Kahnberg tvingades avsluta karriären mitt under säsongen 2014/15. I en match mot Brynäs fick han sin tredje hjärnskakning och nu, snart sex år senare, lider han fortsatt av sviterna efter hjärnskakningen.

41-åringen har efter karriären försökt ta sig tillbaka in i arbetslivet och har under en tid arbetstränat, men sviterna från hjärnskakningarna har gjort sig påminda.

– Jag har kämpat på så länge och försökt, men det kommer alltid en jäkla dipp. Det är rätt jobbigt att varje gång ta sig upp från den dippen. Jag känner ändå att jag har gjort det så många gånger och att vi testat allt vi kan. Det har varit tufft mentalt att åka på smäll efter smäll, säger Magnus Kahnberg till GP.

"INTE MYCKET JAG KAN GÖRA"

De senaste åren har Kahnberg arbetstränat på ett hunddagis två timmar och en dag i veckan. När de har försökt att öka arbetstempot har det däremot inte fungerat och för närvarande är han 100 procent sjukskriven. 

Detta kan nu komma att fortsätta och den tidigare forwarden kan nu var på väg att bli förtidspensionär.

– Nu håller vi på att utreda allting för att permanent sjukskriva mig, det är som det är, det är inte mycket jag kan göra, säger han.

Under karriären spelade Kahnberg totalt 682 matcher i den svenska högstaligan och noterades på de matcherna för totalt 381 poäng. Vid två tillfällen vann han SM-guld och 2004 vann han silver med det svenska landslaget i VM.

Två år efter att karriären avslutades berättade Kahnberg för Hockeysverige.se om smällarna och karriären i Old School Hockey. Den intervjun går att läsa här.


TV: Tre Perioder listar de tyngsta värvningarna i SHL

Den här artikeln handlar om: