Bildbyrån
NHL

Jack Drurys succéstart i NHL

ANNONS

Jack Drury har fått en flygande start på sin NHL-karriär. Den tidigare SHL-spelaren blev målskytt i natt igen och har nu gjort två mål på två matcher för Carolina.

Efter att ha spelat två JVM för USA, och dessutom öst in poäng på college, kom det som en rejäl skräll att Jack Drury förra säsongen hamnade i Växjö Lakers. Efter en trevande start imponerade amerikanen sedan stort och gjorde 30 poäng på 41 matcher i SHL samt elva poäng på 14 matcher på Växjös väg mot SM-guld.

I veckan har han dessutom fått NHL-debutera. Det blev ett mål redan i debuten - och i nattens match mot Los Angeles Kings slog Carolinaforwarden till igen.

Drury gjorde det avslutande 5-1-målet i storsegern mot Kings - och står nu noterad för eleganta två mål på två matcher under den hittills korta NHL-karriären.

Jesper Fastgjorde 1+1 och har nu fyra poäng på två matcher. Tobias Björnfot fick en passningspoäng på Los Angeles mål.

Carolina - Los Angeles 5-1

Carolina: Jesperi Kotkaniemi, Jesper Fast, Brett Pesce, Teuvo Teräväinen, Jack Drury
Los Angeles: Blake Lizotte

*****

Dylan Larkin hade minst sagt en fin kväll för sitt Detroit. Kaptenen sköt tre mål i 5-2-segern mot New Jersey och noterades i och med det för NHL-karriärens allra första hattrick.
– Det tog längre än vad jag hade hoppats - men det känns jättebra nu, sade han till nhl.com.

Lucas Raymond levererade en assistpoäng och har totalt gjort 10+18 på 31 matcher i NHL.

Detroit - New Jersey 5-2

Detroit: Dylan Larkin x3, Tyler Bertuzzi x2

New Jersey: Michael McLeod, Dawson Mercer

*****

Efter att ha fört en lite mer anonym tillvaro på slutet, med endast en poäng på tre matcher och tre poäng på fyra, hade Leon Draisaitl en fin poängfest i Edmontons 5-3-vinst mot Seattle. Den tyske superstjärnan noterade tre assistpoäng och har nu gjort 49 poäng på 29 matcher under säsongen och passerade Alex Ovetjkin i poängligan.

Det gjorde även Connor McDavid, som via 1+1 i natt även han gick upp på 49 poäng. Han toppar dock poängligan i kraft av fler mål än lagkompisen Draisaitl. Ovetjkin jagar på 47.

Seattle - Edmonton 3-5

Seattle: Ryan Donato, Jared McCann,Carson Soucy

Edmonton: Evan Bouchard, Warren Foegele x2, Colton Sceviour, Connor McDavid

Den här artikeln handlar om: