Lindholm med dubbla mål – när Johan Larsson kastade handskarna

Hampus Lindholm gjorde två mål och spelade fram till ett när Anaheim Ducks i natt förlorade mot Arizona Coytotes med 6-5 efter förlängning. På andra sidan isen var Johan Larsson tillbaka och kastade handskarna mot Sam Carrick.

Hampus Lindholm har noterats för två poäng i en och samma match och han har vid flera tillfällen även gjort tre, men fram tills i natt hade han aldrig gjort två mål i en och samma match.

När Arizona Coyotes kom på besök i Anaheim gjorde svenskbacken just det. Redan i den första perioden hittade Lindholm nätet för första gången i matchen, framspelad av svenskkollegan Rickard Rakell.

När matchen sedan stod och vägde i den tredje perioden var det återigen Lindholm som höll sig framme och skickade in sin andra puck för matchen i nät. 27-åringens andra mål tvingade fram en förlängning i matchen. Väl där var det Coyotes som avgjorde genom mål av Clayton Keller, vilket fastställde slutresultatet till 6-5 för Arizona. Utöver de dubbla målen noterades Lindholm även för en assist och har under säsongen tillskansat sig 13 poäng (5+8) på 31 spelade matcher.

SVENSKEN I FAJT

I matchen var det ytterligare en svensk, som för en stund, hamnade i rampljuset. Johan Larsson kom till spel i Arizona den 1 december, men har sedan dess dragits med en mindre skada. I natt var han tillbaka och redan i första perioden hamnade han då i ett slagsmål med Ducks-spelaren Sam Carrick.

Larsson delade ut en tackling på blålinjen och fick sedan svara upp när Carrick kom in i situationen och kastade handskarna.

Inför nattens match hade Arizona förlorat sex raka, men kunde i och med segern mot Ducks vända den tråkiga trenden.

Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 5-6 e. sd (3-2, 0-1, 2-2, 0-1)
Anaheim: Kevin Shattenkirk (6), Hampus Lindholm 2 (5), Derek Grant (3), Trevor Zegras (8).
Arizona: Travis Boyd (7), Christian Fischer (3), Clayton Keller 2 (9), Andrew Ladd (4), Phil Kessel (5).