Juuso Puustinen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Glädjebeskedet: Juuso Puustinen kan vara tillbaka efter jul

ANNONS

Juuso Puustinen värvades inför säsongen av Örebro.
En skada har stoppat honom från spel under hösten, men nu kan han snart vara tillbaka.
Det finns förhoppningar att han kan spela efter jul, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

Juuso Puustinen anslöt till Örebro inför säsongen som en tilltänkt stjärnvärvning, men efter tre spelade matcher har laget fått klara sig utan den poängstarke finländaren.

Senast han kom till spel var i slutet av september och under hela hösten har han dragit med en skada som har hållit honom ur spel. Nu står det däremot klart att återkomsten närmar sig med stormsteg och när Örebro efter juluppehållet ställs mot Luleå kan stjärnan kanske vara tillbaka.

Det är inte omöjligt. Jag räknar inte bort honom för jag tycker att han ser piggare och piggare ut. Det finns förhoppningar att han kan spela efter jul, säger lagets tränare Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

“HAR FÅTT TRYCKA PÅ LITE”

Under tre säsonger i KHL har Puustinen producerat fina siffror. I och med att han har lämnats utanför spel hela hösten kan hans återkomst nästan ses som ett nyförvärv.

– Han har ju haft en skada han behövt gå varsamt framåt med. Det var mer hur det skulle gå nu när han har fått trycka på lite. Nu har han gjort det och han har ännu inte fått något bakslag. Det är jättepositivt, säger Eriksson.

Under fjolårssäsongen noterades den 33-årige forwarden för 30 poäng (18+12) på 46 spelade matcher i Sibir Novosibirsk. Då spelade han tillsammans med Mikael Ruohomaa som vann den interna poängligan i Novosibirsk med nio fler poäng på nio fler spelade matcher.


TV: Ska Tomas Montén ha underkänt för sin tid som förbundskapten?

Den här artikeln handlar om: