NHL

Hedman inblandad i allt – avgjorde jämna matchen

ANNONS

Victor Hedman blev stor matchhjälte för sitt Tampa Bay Lightning när de besegrade Ottawa Senators med 2-1.
Svenskbacken noterades för en framspelning och det matchavgörande målet.
– Den smög sig in på något sätt, säger han om avgörandet.

Victor Hedman har, likt många säsonger tidigare, imponerat stort under hösten och fortsätter göra det nu när vi börjar närma oss jul. I natt noterades han för ett mål och en assist, vilket får en att förundras över hans otroliga kvalitet.

När Tampa Bay Lightning i natt gästades av Ottawa Senators blev det målfattigt och matchen sluttade i en 2-1-seger till det förstnämnda lagets fördel. Thomas Chabot hittade nätet i mitten av den första perioden, men efter det spikade Andrej Vasilevskij igen fullständigt.

Detta öppnade för Hedman, som först spelade fram till ett mål, för att sedan pricka nätet en sjunde gång den här säsongen. Örnsköldsviksonen blev därmed stor matchhjälte för sitt Lightning.

“MÅSTE SKJUTA IBLAND”

Hedmans mål kom i powerplay efter att han fått ordentligt med tid att sikta in sig. Tanken från en början var inte att skjuta, men när luckan öppnades tog han chansen.

– Jag var ute efter att passa hela tiden, men de gav mig hela vänstersidan fri och den smög sig in på något sätt. Du måste skjuta ibland också, säger han till NHL.com efter matchen.

“MYCKET SPECIELLT”

Målet kom även att innebära mycket för lagkamraten Steven Stamkos, som noterades för framspelningen till målet, och därmed nu har gjort 900 poäng i NHL-karriären.

– Varje gång du kan göra något sådant hemma i en vinst inför dina fans, vänner och familj är det bara så mycket mer speciellt. Hundra till så kommer det att bli riktigt trevligt, men du måste komma till 900 för att kunna nå dit, säger han om milstolpen.

Victor Hedman har under säsongen noterats för 30 poäng (7+23), vilket innebär att han nu är en poäng bakom Adam Fox, som toppar backarnas poängliga. Av samtliga svenskar i ligan har han noterats för näst flest poäng, då William Nylander med sina 31 poäng (13+18) toppar svenskarnas poängliga.

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)
Tampa Bay: Alex Killorn (9), Victor Hedman (7)
Ottawa: Thomas Chabot (1).

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL