Hampus Melén.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Hampus Melén avslutar hockeykarriären

ANNONS

Hampus Melén draftades av Detroit Red Wings sommaren 2013 – samma sommar som han drabbades av sjukdomen Twar.
Nu meddelar 26-åringen att han avslutar spelarkarriären efter åren med skade- och sjukdomsbesvär.
Det är ett beslut som absolut inte har varit enkelt, skriver han på sin Instagram.

Hampus Melén draftades i sjunderundan av Detroit Red Wings 2013 och spåddes gå en ljus hockeyframtid till mötes. Samma sommar som han draftades kom beskedet att det skulle bli någonting helt annat.

Den unge forwarden, som tidigare hade kunnat springa hur långt och hur mycket som helst, blev i stället sängliggande. Detta då han hade fått den ovanliga sjukdomen Twar. Twar-bakterien angriper luftrör och lungor och bidrar till att producera en enorm mängd slem, vilket översvämmade Meléns lungor.

– Det var mycket funderingar under den där tiden. Vad är egentligen meningen med livet? Hockeyn hade varit meningen med mitt liv. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar sporten, hur jag jag kan gå ut med en klubba och stå och dribbla i flera timmar i sträck. Det var riktigt jobbigt, berättade han för Hockeysverige.se för drygt fem år sedan.

“SLITIT PÅ MIG FYSISKT OCH MENTALT”

Efter sjukdomen och efter ett års speluppehåll återvände han till Mörrums GoIS och noterades för 32 poäng på 20 matcher i lagets som då spelade i Division 2. Då belönades han med ett kontrakt i Tingsryd och Hockeyallsvenskan, men spenderade stora delar av tiden i Tingsryd på utlåning till Hockeyettan-klubbar.

Säsongen 2019/20 återvände Melén till Mörrum och blev sedan kvar i klubben fram till årets säsong. 26-åringen kunde under gårdagen meddela att spelarkarriären är över och skriver på sin Instagram.

Varit mycket frågor på sistone så tänker att jag nu berättar att. Allt gott har sin tid, jag har nu tagit beslutet att lägga upp mina skridskor på hyllan. Det är ett beslut som absolut inte har varit enkelt, det är ändå något som jag har älskat, brunnit och jobbat för i stort sett hela mitt liv. Senaste årens skador och sjukdomar har slitit på mig på fysiskt o mentalt. Men det känns ändå skönt att beslutet kommer från mig och att jag nu redo för nya utmaningar”.

Under säsongen har han inte kommit till spel i Mörrums GoIS, men under fjolårssäsongen noterades Melén för tolv poäng (6+6) på 16 spelade matcher.


TV: “Vi behöver en etablerad back till”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL