Max Véronneau och Kasimir Kaskisuo.
Foto: Bildbyrån
Champions Hockey League

Max Veronneau och Kasimir Kaskisuo missar Leksands CHL-kvartsfinal

ANNONS

I morgon spelar Leksand den avgörande kvartsfinalen borta mot Frölunda i CHL. 
Då kommer de få tvingas klara sig utan stjärnspelarna Max Véronneau och Kasimir Kaskisuo som tvingas stanna hemma med sjukdomssymptom. 

Leksands IF har uppförsbacke i CHL-kvartsfinalen mot Frölunda HC då de förlorade hemma med 2-5. 

De måste därför vinna med fyra måls marginal nere i Göteborg för att vända på kvartsfinalen och ta sig vidare till semifinal i Champions Hockey League. 

Nu blir uppförsbacken ännu brantare då laget kommer att få tvingas klara sig utan två av sina främsta spelare då både Max Véronneau och Kasimir Kaskisuo tvingas stanna hemma då de är sjuka. 

– Har man sjukdomssymptom ska man stanna hemma från jobbet, och det gäller givetvis även om man är professionell hockeyspelare eller ledare. De har PCR-testats för Covid-19 och vi inväntar svaren på dessa, men tills vidare hålls de isolerade från övriga gruppen, säger fysioterapeuten Per-Ivar Andersson till klubbens hemsida.

Det är två enormt tunga tapp för Leksand då Véronneau och Kaskisuo är två av lagets viktigaste spelare. 

Max Véronneau har varit dominant i SHL och han leder skytteligan med sina 19 mål och ligger på en andraplats i poängligan med 33 poäng. 

Kasimir Kaskisuo har varit lagets självklare förstemålvakt den här säsongen då han har stått mellan stolparna i 24 av lagets 27 SHL-matcher och han har då 91,1 i räddningsprocent samt 2,56 insläppta mål per match. 


TV: Tre Perioder om NHL-svenskarna som studsat tillbaka

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL