Viktor Hertzberg

Efterlängtad seger för Almtuna – bröt förlustsviten mot SSK

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Almtuna i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot SSK bröts den tuffa sviten. Det blev 3-2 (1-0, 0-1, 2-1) i matchen i Upplands Bilforum Arena.

Hampus Harlestam stod för Almtunas avgörande mål 9.09 in i tredje perioden.

Almtuna tog ledningen efter 10.57, genom Viktor Hertzberg. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 14.24 i andra perioden slog Gustav Willman Borvik till, framspelad av Erik Ullman och Matt Marcinew och kvitterade för SSK. 4.07 in i tredje perioden nätade SSK:s Gustav Willman Borvik ännu en gång på pass av Brett Pollock och Oscar Von Sivers och gav SSK ledningen. Men mer än så orkade laget inte med.

4.55 in i perioden slog Almtunas Viktor Hertzberg till åter igen framspelad av Jacob Svensson och Georgs Golovkovs och kvitterade för Almtuna.

Efter 9.09 nätade Hampus Harlestam på pass av Johan Eriksson och Georgs Golovkovs och avgjorde matchen. 3-2-målet blev matchens sista.

Resultatet innebär att Almtuna ligger kvar på 13:e plats och SSK på nionde plats i tabellen.

Fredag 10 december 19.00 möts lagen igen, med SSK som hemmalag.

TV: “Man vet aldrig var man ha Björklöven”