NATTENS NHL
Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Bratt fortsätter producera – toppar interna poängligan

ANNONS

Jesper Bratt är en av de hetaste svenskarna i NHL för tillfället.
I natt stod den svenske New Jersey-forwarden för ytterligare en poäng när hans Devils förlorade på straffar mot Ottawa – och toppar den interna poängligan.

Jesper Bratt gör vad han kan för att spela sig till en plats i den svenska OS-truppen den här säsongen. 

När New Jersey i natt tog emot Ottawa Senators stod den svenske forwarden för en assistpoäng i 2–3-förlusten, vilket innebar att han toppar den Devils interna poängliga två poäng före landsmannen Andreas Johnsson.

Bratt har noterats för totalt 20 poäng (6+14) på 23 matcher den här säsongen och totalt, där samtliga av dessa poäng kommit på de 18 senaste matcherna. Sedan den 30 oktober har Bratt alltså producerat 20 poäng, en notering som endast slås av Gabriel Landeskog (21 poäng) under samma tidsperiod.

FORSBERG TOG TREDJE RAKA

I natt fanns Bratt med i förarbetet till Damon Seversons 1–0-mål 35 sekunder in i matchen. Matchen slutade 2–2 vid full tid och efter en mållös förlängning blev Josh Norris matchvinnare för gästande Ottawa i straffläggningen.

Anton Forsberg vaktade Ottawas mål och räddade 22 skott i matchen.

– Han gör de räddningar han ska. Andra målet var en styrning, tror jag. Han har vunnit tre matcher i rad för oss nu, så killarna spelar för honom. Hans arbetsmoral är otrolig, samtidigt som vi gjorde ett bra jobb framför honom, säger tränaren D.J. Smith till NHL.com om den svenske målvakten.

New Jersey Devils – Ottawa Senators 2–3 e. str (1–0, 1–2, 0–0, 0–0, 0–1)
New Jersey: Damon Severson (3), Nathan Bastian (3).
Ottawa: Drake Batherson (8), Brady Tkachuk (8).

***

I sin 22:a match för säsongen fick Oskar Lindblom äntligen spräcka säsongens målnolla. Den svenske forwarden blev en av Flyers målskyttar när laget inkasserade sin nionde raka förlust – och första förlust sedan avskedandet av Alain Vigneault – när Colorado vann ett målrikt möte med 7–5.

Lindbloms mål kom i den första perioden och innebar en 2–4-reducering. Målet var svenskens andra poäng för säsongen.

I Colorado stod Gabriel Landeskog för ett av Avalanches sju mål i matchen. Den svenske lagkaptenen har nu producerat nio mål och totalt 25 poäng på 20 matcher den här säsongen. 29-åringen förlängde därmed sin poängsvit till åtta raka matcher.

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 5–7 (3–4, 0–1, 2–2)
Philadelphia: Claude Giroux 2 (9), Oskar Lindblom (1), Cam Atkinson (9), Scott Laughton (5).
Colorado: Erik Johnson (3), Gabriel Landeskog (9), Alex Newhook (5), Cale Makar (11), Valerij Nitjusjkin (7), Nazem Kadri (10), Tyson Jost (4).

***

Även Carl Hagelin fick skjuta sitt första mål för säsongen när hans Washington Capitals straffbesegrade Anaheim Ducks med 4–3. Fyra minuter in i den andra perioden serverades den svenske forwarden öppet mål av Lars Eller och kunde enkelt lägga in 2–1 bakom John Gibson i Ducks-målet.

John Carlson kvitterade matchen till 3–3 senare i den tredje perioden och blev sedan även matchvinnare i straffläggningen för Capitals. Rickard Rakell, som sköt ett mål i straffläggningen, noterades för en assist under ordinarie matchtid för sitt Ducks.

Washington Capitals – Anaheim Ducks 4–3 e. str (1–0, 2–3, 0–0, 0–0, 1–0)
Washington: Tom Wilson (9), Carl Hagelin (1), John Carlson (6).
Anaheim: Josh Manson (3), Sonny Milano (7), Vinni Lettieri (3).

***

Efter sparkningen av Travis Green fick Vancouver smaka på segerns sötma med omedelbar verkan. Detta efter att man nollat Los Angels Kings med 4–0 på hemmais.

Thatcher Demko räddade samtliga 31 skott och Brock Boeser bröt sin 13 matcher långa måltorka, samtidigt som Elias Pettersson stod för en assist i matchen. Pettersson fick även chansen att göra mål på straff, men missade målet med sitt skottförsök. Den svenske Vancouverstjärnan har producerat 13 poäng (4+9) på 26 matcher denna säsong.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
Vancouver: Brock Boeser (5), Conor Garland (8), Juho Lammikko (1), J.T. Miller (9).
Los Angeles: -

***

Philipp Grubauer hade en jobbig match mellan stolparna när Pittsburgh Penguins gästade Seattle Kraken i natt. Den tyske målvakten släppte in tre av de fyra första skotten i matchen och fick således se sig själv bli utbytt efter bara fem minuters spel.

Pittsburgh vann till slut matchen med 6–1, där Marcus Pettersson stod för en passningspoäng i storsegern. Alexander Wennberg spelade fram Jordan Eberle till Seattles enda mål i matchen.

Seattle Kraken – Pittsburgh Penguins 1–6 (0–3, 1–2, 0–1)
Seattle: Jordan Eberle (12).
Pittsburgh: Jeff Carter 2 (7), Jake Guentzel 2 (15), Sidney Crosby (4), Danton Heinen (7).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL