Robin Kovacs.

Örebro Hockey vann mot Rögle borta – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Rögle tog emot Örebro Hockey i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Örebro Hockey var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-1, 0-1, 2-2, 1-0). Robin Kovacs blev matchhjälte för Örebro Hockey med sitt mål i förlängningen.

Segern var Örebro Hockeys fjärde på de senaste fem matcherna.

Gästande Örebro Hockey började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 02.26 slog Christopher Mastomäki till framspelad av Robin Kovacs och Gustav Backström.

Rögle kvitterade till 1-1 efter 9.21, genom Adam Edström assisterad av Brady Ferguson och Leon Bristedt.

Örebro Hockey tog ledningen på nytt efter 18.05, genom Nick Ebert på pass av Miika Salomäki.

Efter 8.28 i andra perioden slog Adam Tambellini till, framspelad av Anton Bengtsson och Leon Bristedt och kvitterade för Rögle. Örebro Hockey gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-4.

Men Rögle stod för en grym upphämtning till 4-4 med två mål på bara 1.35. Dennis Everberg gjorde 3-4 efter 18.18 och Anton Bengtsson fullbordade comebacken till 4-4 efter 19.53. I förlängningen tog det 3.16 innan Örebro Hockey avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Robin Kovacs.

Noterbart är att Robin Kovacs gjorde två mål för Örebro Hockey och totalt tre poäng.

Det här betyder att Örebro Hockey ligger på sjätte plats i tabellen, och Rögle är på andra plats.

I nästa omgång har Rögle Luleå borta i Coop Norrbotten Arena, torsdag 9 december 19.00. Örebro Hockey spelar borta mot Malmö onsdag 8 december 19.00.